Utile: Animalele de companie ajuta la dezvoltarea emotionala si psihologica a copilului; Noi metode terapeutice pentru hipersensibilitatea dureroasa; Obiceiuri care dau dependenta, iar o boala rara ii obliga pe pacientii romani sa-si importe hrana
Noi metode terapeutice pentru hipersensibilitatea dureroasa. O enzima are un rol determinant in aparitia hipersensibilitatii dureroase, cauzata de o simpla atingere a pielii, cred cercetatorii francezi, care au deschis noi perspective pentru depistarea unor terapii eficiente, potrivit unui studiu publicat in Journal of Neuroscience, noteaza Romania Libera.
Sejur ieftin la munte si la mare in aprilie si mai. Hotelierii ofera pachete de cinci-sase nopti de cazare la munte, pe Valea Prahovei si in statiunile de pe litoralul romanesc, cu preturi ce pornesc de la 160 de lei de persoana. Cei care vor sa ia o gura de aer proaspat si sa evadeze departe de vestile negre ale crizei economice pot opta pentru cateva zile de vacanta, la munte sau chiar la mare. Hotelurile si pensiunile ii asteapta deja pe turisti in special pe Valea Prahovei, cu preturi adaptate vremurilor grele, in timp ce litoralul imbraca haina de sarbatoare pentru cei care vor sa-si petreaca Pastele pe plaja, scrie EvZ.
Obiceiuri care dau dependenta. Cand vorbeste de comportamente de dependenta, topul se refera de fapt la sindromul obsesiv-compulsiv si cele mai comune manifestari ale sale. Astfel, cele mai frecvente compulsii sunt verificarea si cumparatul excesiv, jocurile de noroc, abuzul de substante si dependenta de munca. Topul a fost realizat de Dennis R. Tesdell, specialist in coaching si in problemele persoanelor suferind de sindrom obsesiv-compulsiv, pentru Coachville Resource Center, noteaza Romania Libera.
Animalele de companie ajuta la dezvoltarea emotionala si psihologica a copilului. Prezenta unui caine sau a unei pisici in preajma copiilor le intaresc acestora sistemul unitar. Dupa varsta de 7 ani, copilul poate sa ingrijeasca un animal de companie. Copiii care traiesc alaturi de un animal de companie au o imunitate mai buna si interactioneaza mai usor cu cei din jur, releva studiile internationale. Potrivit cercetarilor, copiii care au langa ei un caine sau o pisica – cel mai adesea – sunt avantajati din mai multe puncte de vedere, noteaza Gandul.
Salicilatii, nu antioxidantii, ne-ar putea proteja de bolile grave. Specialistii nutritionisti au descoperit ca salicilatii prezenti in fructe si legume sunt o redutabila arma in lupta impotriva cancerului, protejand organismul uman de aceasta maladie mult mai bine decat o fac antioxidantii, asa cum se stia pana acum. Salicilatii sunt substante chimice care exista in mod natural in multe plante si se comporta ca si conservanti, scrie Romania Libera.
O boala rara ii obliga pe pacientii romani sa-si importe hrana. Un simplu test efectuat imediat dupa nastere ar putea salva, anual, zeci de copii care vin pe lume cu PKU, o boala rara, dar cu efecte dramatice. Fenilcetonuria sau PKU este o boala genetica, ce se manifesta prin incapacitatea organismului de a metaboliza proteinele alimentare. Carmen Cordea, de la Asociatia PKU Life Romania, spune ca, fara un diagnostic din maternitate, dupa doar 3 luni de viata apar alterari cerebrale ireversibile, scrie Cotidianul.