Utile: Cele mai întâlnite greşeli în dietele de slăbit; Ce boli poate moșteni o femeie de la mama ei
Cele mai întâlnite greşeli în dietele de slăbit. La micul dejun, doar o cafea. Nimic mai greşit! Prima masă este cea mai importantă şi, tocmai de aceea, trebuie să fie şi cea mai consistentă, dar să conţină alimente uşor digerabile. Poţi mânca brânzeturi slabe, legume, ouă fierte sau cereale integrale. În lipsa mesei de dimineaţa, nu vei face decât să tinzi să mănânci mai mult pe parcursul zilei. Mănânci fructele nepotrivite. Trebuie însă să te asiguri că mănânci numai fructe cu un indice glicemic scăzut, precum merele şi perele, şi să limitezi consumul acelora bogate în zahăr, precum pepenii, ananasul sau bananele, scrie Click.
Cum să iei mai puține bagaje în vacanță. Fă-ți o listă amănunțită a obiectelor pe care le iei. Notează-le doar pe cele absolut necesare. Atunci când începi împachetatul, nu te abate de la ea. Planifică să speli rufe. Întreabă din timp dacă vei putea folosi o mașină de spălat și, eventual, un uscător. Ia haine din microfibră, care se spală și se usucă mai ușor. Nu lua prea multe scutece de unică folosință și alte obiecte de genul acesta, dacă le poți cumpăra și la destinație la un preț rezonabil. Nu lua nici prea multe jucării, ci câteva care pot fi folosite în nenumărate moduri. În plus, micuții vor avea parte de destule distracții în vacanță, relatează Libertatea pentru femei.
Ce boli poate moșteni o femeie de la mama ei. Cancerele de ovare, de sân şi de colon. În mod surprinzător, riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer nu este neapărat mai mare dacă mama ta s-a confruntat cu unul din ele. Riscul creşte atunci când două sau mai multe rude apropiate au avut cancer. În acest caz este foarte important screningul: pentru cancerul de sân faceţi mamografii începând cu vârsta de 40 de ani, iar pentru cancerul de colon faceţi colonoscopii la fiecare 10 ani, începând cu vârsta de 50. Pentru cancerul ovarian este recomandat testul Papa-Nicolau cel puţin o dată pe an, potrivit Doctorul Zilei.
Postul intermitent: bun sau rău? Nutriţionistul Gianluca Mech explică. Acesta presupune să nu mănânci nimic timp de 16 ore, între cină şi următoarea masă de a doua zi, acest proces având numeroase beneficii pentru organism. Bineînţeles, există mai multe programe de post intermitent. Nutriţionistul Gianluca Mech ne spune însă adevărul despre efectele mai mult sau mai puţin benefice ale postului intermitent. “Procesul de regenerare se întâmplă deoarece postul este, în sine, o sursă de stres şi provoacă o reacţie de adaptare, la fel ca exerciţiile fizice: ambele sunt, de fapt, stimuli hormonali definiţi. Ei provoacă daune care nu te omoară, ci te întăresc”, explică Gianluca Mech pentru csid.
Renunţarea la alcool ar putea avea efecte benefice pentru femei. Un studiu efectuat în Hong Kong a ajuns la concluzia că un consum scăzut sau chiar renunţarea la alcool poate avea efecte pozitive asupra stării de sănătate fizice şi a stării mentale a femeilor. „Previziunile arată că, la nivel global, consumul de alcool este în creştere, asta dacă nu sunt adoptate strategii eficiente pentru a împiedica asta”, explică dr. Ni conform Descopera.