Sari direct la conținut

Utile: Gata cu publicitatea la alimentele nesanatoase pentru copii; Postul poate provoca malnutritie proteica; Cum va puteti spori fertilitatea, iar Sfecla rosie, remediu impotriva gripei

HotNews.ro

Fara publicitate la alimentele nesanatoase pentru copii. 11 firme romanesti au semnat un cod etic prin care se angajeaza sa nu mai faca reclame la produsele periculoase pentru copii. Un proiect al Comisiei Europene va interzice publicitatea „mincinoasa“ la alimentele pentru copii. In acest context, in Romania s-a votat un cod etic prin care este interzisa publicitatea la produsele alimentare care nu indeplinesc criterii nutritionale stricte. Copiii au fost incurajati, prin reclame, sa consume produse nesanatoase si s-a ajuns in situatia in care la nivelul UE exista 22 de milioane de copii supraponderali. Dintre acestia, 5 milioane sunt obezi, scrie EVZ.

Postul poate provoca malnutritie proteica. Preparatele din soia pot inlocui, o scurta perioada, produsele din carne. Postul poate duce la aparitia malnutritiei proteice, deoarece carnea si produsele animale sunt o sursa importanta de proteine, afirma medicii nutritionisti. De asemenea, specialistii subliniaza ca adoptarea unei astfel de diete poate duce si la aparitia anemiilor si a deficitului de vitamine din organism. Abtinerea, chiar si pentru doua saptamani, de la astfel de preparate duce la aparitia unui dezechilibru al metabolismului, specifica specialistii, anunat Gandul.

Mancati des la fast-food? Un hamburger sau un hot-dog poate fi alegerea ideala atunci cand va grabiti. Atentie, insa! Cercetatorii din Canada au descoperit ca produsele de tip fast-food cresc riscul de producere a unui infarct. Un studiu realizat la nivel mondial pe 16.000 de oameni arata ca mancarea de tip fastfood genereaza o treime din cazurile de infarct inregistrate in intreaga lume. Cercetatorii au stabilit ca adeptii regimului denumit “occidental” (fast-food)- bazat pe grasimi si alimente sarate, oua si carne – sunt cu 35% mai predispusi unui infarct decat cei care consuma putine alimente grase si carne (sau chiar deloc), indiferent de tara din care provin acestia, informeaza Libertatea.

Sfecla rosie, remediu impotriva gripei. Folosita in terapii, dar si in alimentatia curenta, sfecla rosie are proprietati nutritive, energizante, revigorante si remineralizante. Cercetari recente au subliniat proprietatile antigripale si antiinfectioase ale sucului extras din sfecla rosie. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda consumul de suc de sfecla ca remediu impotriva anemiei si a bolilor de sange, dar si in leucemie, scrie Adevarul.

Cele mai ucigase ingrediente din alimentatia de zi cu zi. E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip „E” pentru aditivii alimentari. Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor indelungata sau improprie poate duce, in timp, la formarea unor afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate. Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie, scrie Romania Libera.

Cel mai bun mic dejun: un bol cu cereale. Micul dejun compus dintr-un bol cu cereale reprezinta cea mai sanatoasa modalitate pentru a incepe o noua zi, potrivit specialistilor americani de la National Heart, Lung and Blood Institute. Acest studiu a fost efectuat pe o durata de 10 ani si a aratat ca persoanele care mananca cereale consuma totodata mai mult lapte decat media obisnuita, iar in acest fel consuma mai putine alimente bogate in grasimi, mai putina carne, mai putine oua si mai putine bauturi racoritoare dulci, anunta Gardianul.

Cum va puteti spori fertilitatea? O dieta echilibrata si stilul sanatos de viata al partenerilor sporesc sansele de conceptie. Fumatul, alcoolul, stresul, deficientele de nutritie si problemele de greutate sunt inamicii fertilitatii. Statisticile arata ca, in Romania, 18 la suta din cuplurile aflate la varsta fertilitatii nu pot avea copii. Specialistii sustin ca, in jumatate din cazuri, barbatii sunt de vina. Daca o sarcina dorita nu apare dupa sase luni de incercari, este necesar un consult. Relatiile sexuale zilnice, in perioada fertila, ar trebui sa duca la aparitia unui copil, deoarece sperma ramane vie in organismul femeii pana la trei zile de la consumarea actului, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro