Utile: Taierea pielitelor din jurul unghiilor favorizeaza aparitia infectiilor; Margarina afecteaza membranele neuronilor; Antialergicele expun oamenii la substantele cancerigene din aer, iar colesterolul ridicat afecteaza nu doar inima si vasele de sange, ci si neuronii
Obsesia operatiilor estetice. Cei care sunt excesiv de preocupati de procedurile de infrumusetare si tin sa arate mereu tineri au probleme psihice si risca sa arate artificial. Operatiile de ridicare a sprancenelor sau a pleoapelor, precum si cele cu toxina botulinica pentru eliminarea ridurilor sunt printre cele mai solicitate metode la care apeleaza in special femeile ce vor sa arate mai tinere. Toate aceste proceduri, dar si altele, precum implantul cu silicon, nu fac decat sa arate neincrederea de sine si refuzul de a accepta faptul ca imbatranesc, sunt de parere psihologii, scrie EVZ.
Taierea pielitelor din jurul unghiilor favorizeaza aparitia infectiilor. Dermatologii avertizeaza ca pielitele din jurul unghiilor nu trebuie taiate, pentru ca pot aparea infectii. „Majoritatea manichiuristelor nu stiu ca prin taierea pielitelor se pot transmite microbi sau micoze de la o persoana la alta. Instrumetele de manichiura, gen forfecuta, trebuie sa fie sterile la fel ca instrumentele chirurgicale”, afirma prof. dr. dermatolog Anca Zbranca. Medicii precizeaza ca prin taierea pielitelor de la unghii se pot transmite si alte boli mult mai grave, precum hepatita sau chiar SIDA, in cazul in care sangele unei femei bolnave intra in contact cu sangele altei femei sanatoase, informeaza Gandul.
Margarina afecteaza membranele neuronilor. O alimentatie echilibrata inseamna si includerea grasimilor in dieta, in special a celor care contin acizi grasi esentiali (omega 6 si omega 9). Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne arata ca grasimile (lipidele) joaca un rol esential in biologia celulelor (peretele celular este constituit din lipide), in intregul organism. „Din punct de vedere fiziologic, grasimile indeplinesc doua functii importante in organism: rezerva de energie si rol structural-functional. Calitatea grasimilor pentru sanatatea organismului depinde de sursa alimentara din care provin, si anume grasimi vegetale, animale, artificiale, inlocuitori de grasime. Din punct de vedere functional, grasimile naturale (micronutrienti) furnizeaza organismului, pe langa energie, si informatie. Calitatea informatiei transmise metabolismului uman de grasimile alimentare reprezinta cea mai importanta trasatura si are cea mai puternica semnificatie in pastrarea sanatatii si declansarea bolilor”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in cadrul unei campanii pentru sanatate osoasa, anunta Romania Libera.
Antialergicele expun oamenii la substantele cancerigene din aer. Rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii americani arata ca administrarea unor medicamente pentru suprimarea alergiilor nu este indicata, deoarece ar putea face mai mult rau decat bine, lasand corpul fara protectie in fata substantelor cancerigene din aer. Prin stranutat, de exemplu, corpul se apara de particulele din aer, care pot fi cancerigene. Simptomele de alergie pot fi, de asemenea, un sistem de alerta cu privire la substantele daunatoare din aer, care ar trebui evitate. Conform specialistilor de la Universitatea Cornell din New York, citati de presa britanica, alergiile ar putea reprezenta reactia de aparare a corpului impotriva cancerului, anunta Gardianul.
Periculos Colesterolul ridicat afecteaza nu doar inima si vasele de sange, ci si neuronii. Un colesterol crescut dubleaza riscul bolilor cardiovasculare si duce la aparitia bolii Alzheimer, arata studiile. Un studiu american realizat la Universitatea Washington arata ca hipercolesterolemia (colesterolul crescut) nu provoaca numai arteroscleroza, ci dauneaza si neuronilor, fiind responsabila de o serie de tulburari cognitive care pot preceda aparitia bolii Alzheimer. Colesterolul este influentat negativ de lipsa miscarii si de alimentatia bogata in grasimi saturate de origine animala. Cercetatorii englezi arata ca stresul are si el un rol important, deoarece contribuie la cresterea nivelului lipidelor si al colesterolului „rau“ (LDL) din sange, scrie Adevarul.
Medicament folosit pentru disfunctii erectile, bun si pentru hipertensiune pulmonara. Medicamentul Cialis (tadalafil), folosit pentru tratarea disfunctiilor erectile, este eficient si impotriva hipertensiunii pulmonare, conform unui nou studiu, informeaza site-ul HealthDay News. Hipertensiunea pulmonara este provocata de presiunea ridicata a sangelui din arterele care alimenteaza plamanii. Persoanele care sufera de aceasta afectiune obosesc usor, pot suferi ameteli si isi pierd usor suflul pentru ca arterele care alimenteaza plamanii se contracta, reducand volumul de sange oxigenat care ajunge la plamani, anunta Libertatea.
Studiu britanic: Consumul moderat de alcool nu afecteaza sarcina. Femeile care consuma alcool in cantitati moderate in timp ce sunt insarcinate nu risca sa afecteze sanatatea bebelusului lor, arata un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Londra, citat de BBC. Specialistii britanici numesc “consum moderat de alcool” cel mult doua pahare de bautura pe saptamana. Mai mult, studiul realizat pe 12.500 de copii cu varsta de trei ani ai caror mame au consumat moderat alcool a aratat ca exista un risc mai mic de imbolnavirea acestora. Sunt insa si experti care atrag atentia ca astfel de concluzii ar putea pacali anumite categorii de femei insarcinate care se pot considera in siguranta, ele si bebelusul lor, si sa continue sa bea alcool, scrie Gardianul.