Sari direct la conținut

​VIDEO Ion Caramitru, pe Walk Of Fame:"Caramitru, Caramitru, june inca la pupitru"

HotNews.ro
Ion Caramitru la intrarea in Walk Of Fame, Foto: Captura YouTube
Ion Caramitru la intrarea in Walk Of Fame, Foto: Captura YouTube

Actor, regizor, fondator si presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si Director al Teatrului National, Ion Caramitru a devenit joi, 29 martie, cel de-al 14-lea artist care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Capitala. „Un mare actor al teatrului romanesc, Ion Manu, mi-a zis: „Caramitru, Caramitru, june inca la pupitru… vei ramane”, lucru care se petrece si astazi”, a declarat marele actor, in cadrul evenimentului desfasurat in Piata Timpului. „Am implinit 70 de ani – de asta-mi pare rau, de restu-mi pare bine”.

  • Vezi mai jos un material video cu ce a declarat Ion Caramitru la intrarea in Walk Of Fame, pe 29 martie.

In calitate de fondator UNITER, Ion Caramitru a primit o stea de aur oferita de Casa de Bijuterii Sabion si i-a fost inmanata „Placheta Bucurestiului”, din partea Primariei Municipiului Bucuresti, in semn de respect si de apreciere pentru intreaga activitate.

Ion Caramitru: „Mi-am adus aminte de o intamplare de tanar absolvent de institut, la o prima inregistrare la radio. Un mare actor al teatrului romanesc pe vremea aceea, Ion Manu, tatal doamnei Sanda Manu, mi-a zis „Caramitru, Caramitru, june inca la pupitru vei ramane”, lucru care se petrece si astazi. Sunt un june la pupitru, incercand sa pastram ceea ce teatrul romanesc a dus in spate de cand a fost infiintat: si anume o foarte expresiva parte a identitatii noastre nationale, exprimata profund prin spectacolul de teatru”.

Ion Caramitru a mai facut comparatie cu teatrul englez (in 1601 avea loc premiera mondiala a piesei Hamlet), in timp ce la noi Mihai Viteazu incerca unirea Principatelor Romane. „Si daca Shakespeare a fost sanctificat, iar lui Mihai Viteazu i s-a taiat capul, n-are nici o importanta. Pentru ca, la aceeasi data, amandoi faceau ceva fundamental pentru tarile lor”.

„Teatrul romanesc s-a nascut mult mai tarziu si s-a dezvoltat, as spune, cu o viteza cosmica, cu o intarziere de 200 si ceva de ani fata de premiera mondiala a piesei „Hamlet”. Suntem in primele randuri ale teatrului mondial, oriunde se merge cu teatrul romanesc se lasa urme adanci”.

„Bucurestiul este orasul teatrului, exista un numar impresionant de teatre aici, marea lor majoritate in subordinea primariei, am fost directorul Teatrului Bulandra dupa Revolutie, timp de trei ani, si stiu cat de important este sa apartii unui oras cu o viata culturala atat de intensa”, a mai spus actorul.

Despre Walk Of Fame-ul romanesc

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati:

  • Florin Piersic
  • Victor Rebengiuc
  • Radu Beligan
  • Amza Pellea (postum)
  • Maia Morgenstern
  • Alexandru Tocilescu
  • Tamara Buciuceanu-Botez
  • Ileana Stana Ionescu
  • Sebastian Papaiani
  • Draga Olteanu Matei
  • Mircea Albulescu
  • Mariana Mihut
  • Stela Popescu

Vezi aici ce au declarat Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu, dar si Stela Popescu dupa ce si-au primit propriile stele pe Walk Of Fame-ul romanesc.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro