Sari direct la conținut

webPR: Al saselea Congres International de Zoologie al Muzeului Grigore Antipa

webPR.ro
CZGA 2014, poster, Foto: antipa.ro
CZGA 2014, poster, Foto: antipa.ro

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in parteneriat cu CSR Mindset, Academia Romana – Sectia de Stiinte Biologice si Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Biologie, organizeaza, in perioada 19-21 noiembrie 2014, la Bucuresti,Al saselea Congres International de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” (CZGA 2014).

Editia din acest an, care se va desfasura in cadrul amfiteatrului Ion Heliade Radulescu al Academiei Romane (Bucuresti, Calea Victoriei nr. 125), propune specialistilor din domeniul zoologiei un cadru formal de intalnire si dialog. Recunoscut international, atat prin importanta lucrarilor stiintifice sustinute, cat si prin participarea unor nume mari din lumea academica, evenimentul a devenit deja o traditie.

Editia de anul acesta a CZGA aduce in atentia specialistilor lucrari cu specific zoologic din urmatoarele arii tematice: taxonomie, faunistica, zoogeografie, filogenie, evolutie si sistematica, paleontologie, ecologie, entomologie criminalistica, specii invazive, parazitismul in regnul animal, conservarea biodiversitatii precum si cercetarea si valorificarea patrimoniului muzeal de stiintele naturii.

Dintre invitatii speciali ai congresului, vor prezenta cele mai noi descoperiri din domeniul zoologiei specialisti de renume international:

  • Lutz Bachmann, National Centre for Biosystematics Natural History Museum University of Oslo, Oslo, Norvegia;
  • Alberto Ballerio, International Commission on Zoological Nomenclature;
  • Joseph Bryja, Institute of Vertebrate Biology, Academy of Sciences of Czech Republic, Brno, Cehia;
  • Saad Hanane, High Commission for Water, Forests and Desertification Control, Rabat, Maroc;
  • Andrei D. Mihalca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca, Romania;
  • Dumitru Murariu, The Romanian Academy, Bucharest, Romania
  • Frank Wesselingh, Naturalis Biodiversity Center, Leiden, Olanda;

Pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate in total 70 de comunicari orale si 100 de postere. Numarul participantilor la acest important eveniment se ridica la peste 200 de persoane, directori de muzee, profesori universitari, cercetatori stiintifici si muzeografi din Romania, Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Iran, Italia, Libia, Maroc, Polonia, Nigeria, Portugalia, Moldova, Rusia, Olanda, Slovenia, Turcia si Marea Britanie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro