Sari direct la conținut

Pensionarii nu primesc nici in 2008 bani in schimbul biletelor CFR neutilizate

HotNews.ro

Pensionarii nu vor primi nici anul viitor bani in schimbul tichetelor de calatorie pe calea ferata neutilizate. Guvernul a hotarat, prin legea Bugetului de Stat pe 2008, sa suspende in continuare acordarea acestor bani, estimand ca va economisi, in acest fel, la bugetul de stat, aproximativ 30 de milioane de euro.

Prevederea legislativa in baza careia pensionarii aveau dreptul sa beneficieze de o compensare in bani pentru tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate a fost suspendata de Guvern pana la 31 decembrie 2008, prin proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Informatia a fost confirmata, pentru site-ul Mediafax.ro, de ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

„A fost optiunea Guvernului ca aceste bilete sa fie pastrate, dar nu convertite in bani. Calatoria cu trenul este oricum subventionata, dar o astfel de operatiune de convertire nu poate fi subventionata”, a aratat Paul Pacuraru.

Posibilitatea ca pensionarii sa beneficieze de bani in schimbul biletelor CFR neutilizate a fost reglementata de fostul Guvern in 2004, decizie suspendata, ulterior, pentru 2006 si 2007.

Conversia tichetelor CFR neutilizate in bani urma sa fie permisa din nou incepand cu 2008, in baza unei ordonante de urgenta aprobate anul trecut de Executiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro