Sari direct la conținut

Furtunile si ploile au facut ravagii in multe zone din tara

HotNews.ro

Previziunile meteorologilor pentru acest sfarsit de saptamana se adeveresc. Rafale puternice de vant s-au inregistrat in judetul Sibiu si in Muntii Fagaras. Furtuna a smuls cativa copaci din radacina si a distrus mai multe cabluri electrice. Cabana fostei tabere de la Salistea a fost lovita de fulger si a ars aproape in intregime. Nu s-au inregistrat victime, tabara fiind inchisa de mai multi ani.

Drumul judetean care face legatura intre Sibiu si Rasinari a fost blocat de arborii cazuti. In Sibiu, acoperisul unei cladiri a fost smuls de vant si a avariat o masina, iar in localitatea Bradu, un copac a cazut peste o casa. Potrivit Antena 3, doua persoane din orasul Sibiu au fost ranite de tiglele desprinse de pe un acoperis.

Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zapada de pe versantul nordic al muntilor Fagaras incepe sa se topeasca. Potrivit Serviciului de Salvamont din zona, se produc furtuni de scurta durata, insotite de descarcari electrice. Turistii sunt sfatuiti sa evite zona de creasta.

In statiunea Sinaia, mai multi brazi au fost culcati la pamant. Potrivit corespondentului Hotnews.ro, au fost avariate mai multe masini parcate in zona. Nu s-au inregistrat victime. Si la Brasov a fost avariata o masina, dupa ce un copac s-a prabusit peste ea, iar in orasul Zarnesti, acoperisul unui bloc a fost smuls de vant. Pasajul garii din localitatea brasoveana Predeal a fost inundat.

Si in judetul Arad, peste 60 de localitati de pe valea Muresului si in zona Sebis – Gurahont au ramas fara curent electric. In judetul Timis, traficul rutier a fost ingreunat de copacii cazuti.

Corespondentul Hotnews.ro transmite ca au fost blocate mai multe sectoare de drumuri judetene: Gelu – Varias, Timisoara – Buzias, Lugoj – Caransebes, Lugoj – Faget – Margina – Cosava, Uivar – Pustinis si Lovrin – Gotlob.

Furtuna a afectat si judetul Hunedoara, unde cinci localitati au ramas fara energie electrica. Echipele de interventie au intervenit si au reusit sa refaca firele de tensiune afectate de intemperii.

Paisprezece localitati din nordul judetului Galati au ramas fara curent electric din cauza unei furtuni care a durat doar 15 minute. Pe teren se afla echipe ale Electrica, care actioneaza pentru remedierea situatiei.

Saizeci si sase de localitati din judetul Vrancea au ramas in fara curent electric din cauza furtunii. Mai multe fire de inalta tensiune au fost rupte de vantul puternic, care depasea 80 de kilometri pe ora. Avariile au fost remediate de echipele Electrica in mare parte, potrivit Romania Actualitati.

Si litoralul a fost afectat de intemperii. Vantul in rafale a rupt crengile copacilor, iar ploaia torentiala a perturbat circulatia pe principalele artere ale municipiului Constanta si in statiunea Mamaia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro