Sari direct la conținut

Kovesi: O echipa de anchetatori va lucra exclusiv pe dosarele Mineriadei si Revolutiei

HotNews.ro

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca dosarele Mineriadei si Revolutiei reprezinta o prioritate a Parchetului General, iar acestea vor fi instrumentate de o echipa de procurori care se va ocupa exclusiv de ele.

Kovesi a precizat insa ca va lua aceasta decizie dupa motivarea hotararii luate de Curtea Constitutionala si publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

„Dosarele Mineriadei si Revolutiei constituie o prioritate a Parchetului General. Astept sa vad motivarea Curtii Constitutionale si publicarea acesteia in Monitorul Oficial”, a declarat Kovesi, citata de NewsIn.

Laura Codruta Kovesi a dispus inventarierea dosarelor in care sunt implicati atat militari, cat si civili, dupa ce magistratii Curtii Constitutionale au declarat, miercuri, drept neconstitutional un aliniat din legea care aduce modificari Codului de Procedura Penala. Acesta prevede ca procesele aflate deja pe rol la instantele militare sa fie continuate tot acolo.

Cateva asociatii au protestat inca de la inceputul saptamanii fata de o astfel de decizie, afirmand ca aceasta va duce la reluarea de la zero, in instante civile, a cercetarilor in procesele care privesc Revolutia din 1989 si Mineriadele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro