Sari direct la conținut

Summitul G8: prima zi de lucru

HotNews.ro

Lideri ai celor mai prospere natiuni ale lumii – reuniti la summitul G8 care se desfasoara la Heiligendamm, in Germania – participa, joi, la prima zi de lucru. In centrul atentiei se afla relatiile tensionate dintre SUA si Rusia. Presedintele american, George Bush, si cel rus, Vladimir Putin, urmeaza sa discute despre scutul american antiracheta, dar si despre starea democratiei in Rusia.

Potrivit Reuters, liderul de la Casa Alba a precizat ca se asteapta ca la finalul convorbirilor cu omologul sau rus, sa reduca ingrijorarea Moscovei cu privire la planurile Washingtonului de amplasare a sistemelor de aparare antiracheta americane in Europa.

Inaintea plecarii la summitul G8, presedintele Vladimir Putin s-a declarat in favoarea dialogului. „Dorim ca sa fim auziti si nu excludem faptul ca partenerii americani ar putea sa reexamineze decizia lor”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de Itar-Tass.

„In cazul in care aceasta nu se va intampla, atunci noi ne declinam responsabilitatea pentru masurile intreprinse, deoarece, fara discutii, nu noi suntem initiatorii unei noi curse a inarmarilor in Europa”- a concluzionat Vladimir Putin

Economia globala, discutata joi dimineata, de Grupul G8

Potrivit BBC, liderul de la Casa Alba s-a intalnit cu premierul britanic, Tony Blair. La finalul discutiilor, seful cabinetului de la Londra a declarat reporterilor ca in cadrul G8 exista un acord tot mai clar cu privire la necesitatea unei reduceri substantiale a emisiilor de gaze in atmosfera.

La randul sau, presedintele american a precizat ca Statele Unite sunt extrem de hotarate sa initieze actiuni vizand combaterea modificarilor climatice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro