Sari direct la conținut

Tariceanu: „Bugetul a fost elaborat fara calcule populiste”

HotNews.ro

Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca bugetul pe 2007 este unul responsabil, care se bazeaza pe prioritati si pe proiecte de dezvoltare a Romaniei. Seful Executivului a cerut Parlamentului sa sustina acest buget, mai ales ca acesta a fost elaborat fara calcule populiste.

„Proiectul de Buget pe 2007 demonstreaza ca guvernul si-a onorat pana acum angajamentele din programul de guvernare. Am facut reforme, unele radicale, dar nu am dat gres: chiar daca mai avem de recuperat distanta fata de celelalte tari europene, ne-am pus in miscare cu viteza sporita si cu motorul turat la maxim”, a precizat primul-ministru.

Calin Popescu Tariceanu a mai precizat ca isi doreste ca proiectul de buget sa fie supus unei dezbateri politice interne de substanta, specifice democratiei.

„Poate ca unii se asteapta sa vin la aceasta tribuna ca un contabil si sa prezint o insiruire de cifre seci. Se inseala! Bugetul pe 2007 exprima o viziune politica si da directia de dezvoltare pentru urmatoarea jumatate de mandat”, a precizat Tariceanu.

El i-a cerut celor care „par sa se fi lasat asurziti de zgomotul sabiilor de pe scena politica” sa revina la realitate cu o lectura atenta, respectiv bugetul pe 2007.

„Vor vedea ca dincolo de declaratiile asurzitoare ale celor orbiti de ambitii personale, la nivelul societatii, al vietii reale a cetatenilor, am reusit sa descatusam energiile care duc la dezvoltarea si modernizarea Romaniei” – a subliniat seful Executivului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a facut aceste precizari in plenul Parlamentului, la prezentarea proiectului de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale.

Miercuri, documentul este dezbatut in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, urmand ca joi sa aiba loc dezbaterile pe articole.

Sala plenului a fost aproape plina pe parcursul discursului premierului, dar marea majoritate a celor peste 400 de parlamentari a parasit apoi dezbaterile, in sala ramanand doar 50-60 de persoane.

In discursul sau, deputatul PSD Mihai Tanasescu, i-a atras atentia lui Calin Popescu Tariceanu ca nu da indeajuns de multa atentie dezbaterilor din Parlament, preferand sa discute cu colegii de partid in timp ce reprezentantii celorlalte formatiuni politice isi exprima parerile de la tribuna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro