Sari direct la conținut

Astra Uniqa va fi noua denumire a companiei Astra Asigurari

HotNews.ro

In cadrul Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor societatii Astra Asigurari, desfasurata miercuri, s-a stabilit schimbarea titulaturii companiei in Astra Uniqa, care are o noua emblema compusa din cele ale companiilor Astra si Uniqa. Potrivit reprezentantilor companiei, din data de 10 iulie anul curent, Astra Asigurari functioneaza sub titulatura de Astra Asigurari – Uniqa.

„Astra – Uniqa, Membru al Uniqa Group, este noua titulatura cu care compania Astra va fi prezenta pe piata asigurarilor din Romania, ca urmare a hotararii majoritatii actionarilor celor doi parteneri”, se arata intr-un comunicat transmis redactiei HotNews.ro.

Conform raportului financiar, Astra Uniqa a incheiat in primele sase luni ale anului in curs, contracte in valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, inregistrand o crestere cu circa 92% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tot in aceasta perioada de timp, societatea a platit daune de peste 15 milioane de euro.

De asemenea, in urma cu ceva timp compania Astra Asigurari si-a majorat capitalul social cu 35,14 milioane de lei noi, ridicand capitalizarea companiei la circa 193 de milioane de lei noi.

In prezent, actionarul majoritar al societatii Astra Uniqa este Nova Trade Group, cu un procent de circa 72% din totalul actiunilor, urmata de Uniqa cu 27% din actiuni.

Uniqa Group este lider de piata in Austria, cu o cota de aproximativ 26%. Anul trecut, Uniqa a inregistrat un profit de peste 190 milioane de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro