Sari direct la conținut

Presa despre averea lui Dan Ioan Popescu

HotNews.ro

Dan Ioan Popescu isi justifica averea acumulata in perioada cit a fost ministru prin milionul de dolari primit la inceputul mandatului de la patronii firmei Luxten, in schimbul actiunilor pe care el si sotia sa le detineau la o firma. Expertul Comisiei de cercetare a averii sustine insa ca vinzarea actiunilor a fost una fictiva, menita a fabrica premisele viitoarei averi a lui DIP.

Cea mai mare inadvertenta din raport este explicata de DIP prin „incompetenta totala” a expertului, care nu stie ce este acela un cont. Este vorba despre 400.000 dolari din care fostul ministru a platit construirea a patru apartamente din strada Uruguay nr. 1.

DIP pretinde ca banii pentru apartamente fac parte din suma primita in februarie 2001 de la Smaranda Boszormenyi (sotia presedintelui Luxten Lighting Company), pentru actiunile firmei Ital Agency.

Raportul sustine ca, dimpotriva, cele doua tranzactii nu au nici o legatura: „la 8 aprilie 2003 a intrat in contul cercetatului Dan Ioan Popescu suma de 408.760, 85 USD (sursa de creditare neidentificata), iar in contul cercetatei Elena Popescu, la data de 22 martie 2003, au intrat trei sume de cite 52.011,06 USD (surse de creditare de asemenea neidentificate)”.

Din aceste sume cu origine necunoscuta s-au platit cei 562.500 de dolari din care Virgil Dumitrescu le-a construit sotilor Popescu apartamentele din strada Uruguay nr. 1, pe care ulterior le-au donat copiilor.

DIP spune ca explicatia este simpla: banii provin din cei 980.000 de dolari primiti de la Smaranda Boszormenyi pentru actiunile Ital Agency, dar fusesera mutati dintr-un cont in altul, si de asta nu se mai aflau in conturile unde intrasera in 2001.

Articol integral in Cotidianul.

Cum a fost Dan Ioan Popescu scos din carti

de Silviu Sergiu (EVZ)

Dan Ioan Popescu s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD Bucuresti si i-a predat stafeta lui Sorin Oprescu, instalat interimar in fruntea filialei.

In sedinta conducerii organizatiei, de saptamana trecuta, au fost maziliti doi dintre apropiatii lui DIP, Codrin Stefanescu si Vlad Dumitrescu.

Ambii au fost exclusi din partid. Al treilea, Octavian Petrovici, si-a dat demisia inainte de a fi sanctionat. Excluderile au fost puse la cale de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, cu acordul tacit al lui Mircea Geoana.

Vanghelie a invocat faptul ca cei trei l-au atacat intr-o emisiune televizata. Surse din PSD spun ca tinta este chiar DIP. Filmul tragerii pe linie moarta a acestuia in ultimul episod din „Stenogramele durerii PSD”, publicate in exclusivitate de „Evenimentul zilei”.

Articol integral in EVZ

Cu reportofonul ascuns la sedinta de partid

La PSD se fac inregistrari si lui DIP i se arata usa

de Adriana Dutulescu (Romania Libera)

Vanghelie s-a straduit indelung sa-i convinga pe Geoana si pe Sorin Oprescu, noul sef de la PSD Bucuresti, sa dea unda verde pentru excluderea lui DIP din PSD. In cele din urma, dupa sedinta de marti a BEX, a reusit. Potrivit informatiilor noastre, nu numai Mircea Geoana sustine ideea excluderii lui DIP, ci si Sorin Oprescu, acesta declarandu-si hotararea de „a face ordine la PSD Bucuresti”.

Se pare ca Oprescu nu i-a iertat lui Popescu niste tradari mai vechi, DIP barandu-i intotdeauna doctorului accesul la functii, din motive personale. Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca, asa cum se stie in partid, va fi declansata in curand inceperea urmaririi penale impotriva lui Popescu, in dosarul „averea”, colegii sai stabilind deja ca imediat sa i se dea si papucii din partid.

Articol integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro