Sari direct la conținut

Marius Zamfir, batausul din TVR, penalizat cu 10% din salariu

HotNews.ro

Marius Zamfir, jurnalistul din TVR care l-a batut pe colegul sau, Radu Gafta, a fost penalizat cu retinerea a 10% din salariul pe o luna. Decizia a fost luata de presedintele TVR, Alexandru Sassu. Surse din TVR sustin ca o astfel de penalizare este modica in comparatie cu gravitatea faptei, ea dindu-se, de regula, pentru abateri minore gen depasirea timpului de emisie sau greseli pe burtiera.

Marius Zamfir, jurnalistul acreditat pe guvern, care acum circa o luna l-a batut pe colegul sau, Radu Gafta, editor la Jurnalul de la ora 19.00, a fost penalizat cu reducerea cu 10% a salariului pe o luna de zile. Hotarirea a fost luata de Alexandru Sassu, desi Rodica Culcer ceruse desfacerea contractului de munca a lui Zamfir.

Conflictul ditre cei doi a avut loc in 20 octombrie, la scurt timp dupa ce TVR a difuzat filmul ” spaga lui Remes” , in contextul unor tensiuni redactionale. Zamfir este cel care si-a reclamat colegii la Comisia de etica, iar in ziua respectiva scandalul a izbucnit din cauza ca Gafta i-a taiat dintr-un material despre care a considerat ca face reclama mascata in favoarea unei banci. Zamfir l-a lovit pe Gafta, care si-a scos certificat medico-legal.

Potrivit unor surse din TVR, sanctiunea este disproportionat de mica in raport cu gravitatea faptei. Retineri de 10% din salariul pe o luna se dau pentru abateri minore, cum ar fi greseli in continutul burtierei.

Lui Marius Zamfir i s-a retras acreditarea de la guvern, iar Rodica Culcer a cerut sa i se desfaca contractul de munca. Intre timp, la Departamentul Stiri a fost numit un nou redactor sef, iar echipa de editori de la Jurnalul de la ora 19.00 a fost mutata la alte programe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro