Sari direct la conținut

Laura Codruta Kovesi, decorata de seful statului cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler

HotNews.ro
Laura Codruta Kovesi, Foto: AGERPRES
Laura Codruta Kovesi, Foto: AGERPRES

​Laura Codruta Kovesi, al carei mandat de procuror general al Romaniei expira marti, a fost decorata de seful statului cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler. Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul pentru decorarea Codrutei Kovesi: „In semn de inalta apreciere pentru activitatea desfasurata timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru meritele deosebite in indeplinirea actului de justitie in Romania, domnul presedinte Traian Basescu confera Ordinul National Steaua Romaniei – in grad de Cavaler doamnei Laura-Codruta Kovesi, procurorul-general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Laura Codruta Kovesi a anuntat, luni, intr-o declaratie de presa sustinuta cu prilejul incheierii mandatului de procuror general al Romaniei, ca l-a delegat in functia de prim-adjunct al procurorului general pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar. Acesta ar urma sa asigure, incepand de marti, pentru sase luni, interimatul in functia de sef al Ministerului Public.

„Am demarat toata procedura pentru delegarea pe o perioada de sase luni in functia de prim-adjunct al procurorului general a dlui Daniel Morar, care a fost de acord sa preia interimatul Ministerului Public. Incepand cu data de 2 octombrie, acesta va asigura interimatul conducerii PICCJ, pana la numirea viitorului procuror general”, a anuntat Kovesi.

Potrivit acesteia, la desemnarea lui Morar a contribuit faptul ca acesta „are cea mai mare vechime in functie de conducere din toata echipa manageriala a Ministerului Public, are o colaborare bune cu institutiile europene, a fost implicat in toate misiunile de evaluare pentru raportul de tara si are experienta necesara pentru a lua masurile care sa asigure continuitatea activitatii in Ministerul Public”.

Kovesi a precizat ca, in urma incheierii mandatului de procuror general, se va intoarce in functia detinuta anterior, aceea de procuror in cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu.

Totodata, Laura Codruta Kovesi a anuntat ca nu exclude o candidatura pentru sefia DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro