Sari direct la conținut

Ministerul Sanatatii: Candidatii admisi la examenul de rezidentiat isi aleg locurile/posturile in specialitate duminica si luni

HotNews.ro
Examen de rezidentiat, Foto: Agerpres
Examen de rezidentiat, Foto: Agerpres

Candidatii admisi la examenul de rezidentiat isi aleg locurile/posturile posturile in specialitatea pentru care au optat duminica si luni, a informat Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat difuzat de MS si citat de Agerpres, alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in zilele duminica si luni, prin teleconferinta, in intervalul orar 9:00 – 21:00, in centrele universitare Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara.

Duminica sunt repartizati candidatii care au obtinut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obtinut pentru fiecare domeniu de concurs.

Concursul de Rezidentiat a fost organizat in data de 19 noiembrie, in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

La concurs au participat 6.818 candidati.

Astfel, pentru domeniul medicina sunt repartizati 4.220 candidati pe 3.565 locuri. In domeniul medicina dentara sunt repartizati 1.066 candidati pe un numar de 258 locuri, iar in domeniul farmacie sunt repartizati 458 candidati pe 136 locuri/posturi.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a participat duminica dimineata la procesul de alegere a locurilor/posturilor de catre candidatii concursului de Rezidentiat, sesiunea 2017, in Centrul de Repartitie Oradea.

Pentru domeniul medicina, in 2017, numarul de locuri si posturi a fost suplimentat, astfel ca vor fi pregatiti cu 95 mai multi medici specialisti.

Ministerul Sanatatii reaminteste ca numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro