Sari direct la conținut

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu: Avem delegatia FMI la Bucuresti. Am putea pierde 2 miliarde pentru subventiile cerute de crescatorii de animale

HotNews.ro

„Am reusit sa luam 1,8 miliarde de lei noi imprumut de la Trezorerie. De la 16 octombrie, vor fi facute platile pentru subventia pe suprafata”, a declarat ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu. In ceea ce priveste subventia la bovine, „de mai bine de o saptamana am dat drumul la plata unei prime transe, de 200 de lei pe cap de bovina. Nu inteleg de ce acum se fac tot felul de incurcaturi voite si se amesteca subventiile pe suprafata cu cele din zootehnie, care sunt in cu totul alt regim”, a subliniat Berceanu.

Ministrul interimar a anuntat ca, impreuna cu ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a propus delegatiei fermierilor o hotarare de guvern prin care, in afara de aceasta transa de 200 de lei pe cap de bovina, restul sumei sa fie platita in primele 2 luni ale anului viitor. „Acum nu avem aceste sume si avem si delegatia Fondului Monetar International. Am putea pierde 2 miliarde de euro pentru suma ceruta de protestatari”, a avertizat ministrul.

„Ilie Sarbu sau cei care spun ca au existat banii pentru asa ceva se inseala. (…) Nici anul trecut, cand ni se spunea ca economia dudie, nu s-au dat banii intr-o singura transa”, a continuat Berceanu.

Declaratiile survin la cateva ore dupa ce crescatorii de animale au organizat proteste in fata Ministerului Agriculturii, cerand plata subventiilor. In urma negocierilor, Costel Caras, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine, a declarat ca negocierile au esuat, iar fermierii se indreapta spre Palatul Cotroceni, pentru a-si continua demonstratiile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro