Sari direct la conținut

PNL a fuzionat prin absorbtie cu partidul lui Emil Constantinescu

HotNews.ro

PNL a fuzionat vineri cu Actiunea Populara, formatiunea fostului presedinte, Emil Constantinescu. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, relateaza NewsIn.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a sustinut, la congresul fuziunii PNL-AP, ca aceasta miscare politica va duce la consolidarea dreptei autentice impotriva „populismului de doi bani”, practicat de un partid prezidential fara scrupule si ideologie.

Tariceanu a explicat ca fuziunea PNL-AP este o necesitate. “Ca principal reprezentant al dreptei autentice trebuie sa ne asumam refacearea uinitatii dreptei”. Presedintele PNL a adaugat ca in contextul in care scena politica romaneasca evolueaza catre formarea unor poluri de putere „este interesul PNL ca, in fata unei stangi puternice, rezultate din alianta abia semnata PSD+PC, trebuie opusa o dreapta unita si puternica, care sa lupte si impotriva “populismului de doi bani” mascat de PD-L, care in stilul sau populist va deveni principalul adversar ideologic al PSD”.

Este vorba de o fuziune prin absorbtie, proces in urma caruia Actiunea Populara va fi „stearsa” din registrul partidelor politice. Multe personalitati din Actiunea Populara vor fi cooptate in forurile de conducere liberale. Printre acestea se numara Smaranda Enache, care va primi functia de vicepresedinte PNL. Alti membri cunoscuti ai AP care pot primi un post in Biroul Politic Central al PNL sunt Zoe Petre si Sorin Botez. Membri ai AP ar putea fi inclusi si pe listele pentru consiliile judetene.

Dupa acest congres, fostul presedinte Emil Constantinescu se va retrage de pe scena politica, urmand sa activeze in sfera societatii civile.

Fuziunea dintre PNL si Actiunea Populara face parte din proiectul de coagulare a fortelor de centru dreapta, demarat de liberali anul trecut dupa destramarea Aliatei Dreptate si Adevar. Atunci, PNL a semnat o platforma de centru-dreapta cu Actiunea Populara si cu PNTCD.

Actiunea Populara a fost creata in anul 2003 de fostul presedinte Emil Constantinescu. La alegerile din 2004, singurul test electoral la care a luat parte, a obtinut sub 1% din sufragii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro