Sari direct la conținut

„Atlassib” Sibiu, amendata de Consiliul Concurentei

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Cunoscuta societate de transporturi „Atlassib” SRL, cu sediul principal in municipiul Sibiu, a fost amendata de catre Consiliul Concurentei cu 100 milioane lei vechi. Sanctiunea a fost aplicata din cauza omisiunii in notificarea autoritatilor asupra situatiei de concentrare economica a firmei.

Compania a achizitionat recent capitalul social al SC „Transporturi Auto” SA din judetul Suceava, moment in care, potrivit aprecierilor Consiliului Concurentei, societatea privata din Sibiu a devenit unul dintre principalii prestatori romani de servicii in transporturi.

Legislatia actuala in domeniu prevede ca operatiunile de preluare sau de asociere intr-un domeniu economic supus regulilor liberei concurente trebuie notificate oficial autoritatilor de reglementare in termen de cel mult 30 de zile de la data semnarii contractelor.

Amenda a fost emisa pentru lipsuri de procedura legala si nu are alte influente asupra activitatii „Atlassib”.

Totodata, potrivit unor surse din cadrul companiei, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre firma a societatii de transporturi din Suceava, dupa ce, in urma analizei de compatibilitate s-a constatat ca operatiunea de concentrare economica sub marca „Atlassib” nu afecteaza mediul concurential normal in domeniul transporturilor din tara noastra.

Compania de transporturi este una dintre primele societati infiintate de cunoscutul om de afaceri sibian Ilie Carabulea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro