Sari direct la conținut

UDMR Arad se va muta intr-un sediu refacut din bani publici

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Organizatia judeteana a UDMR Arad se va muta, in 15 martie, intr-un sediu nou, dupa ce imobilul pe care l-a ocupat pana in prezent a fost retrocedat fostilor proprietari. Cladirea in care se va transfera activitatea formatiunii politice a intrat in posesia municipalitatii in urma unui proces si dupa ce in imobil si-a desfasurat activitatea fostul RADEF.

Pentru refacerea constructiei, din bugetul local a fost alocata o suma de peste 4,5 miliarde lei vechi, dupa ce un raport al Inspectoratului de Stat in Constructii a stabilit ca imobilul nu prezenta siguranta si necesita reparatii. Cu toate ca si alte partide au solicitat alocarea unor spatii de la administratia locala, UDMR a primit intr-un timp foarte scurt un alt sediu.

In expunerea de motive a proiectului votat de consilierii locali, prin care filiala Uniunii a primit un nou sediu, primarul municipiului, Gheorghe Falca (PD), a laudat activitatea consilierilor maghiari.

„Avand in vedere ca Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania a pierdut spatiul, ca urmare a aplicarii legilor proprietatii, precum si faptul ca inca din anul 1992, de la infiintarea Consiliului Local, in toate mandatele, acest partid a avut consilieri locali care si-au dovedit activitatea si implicarea in rezolvarea problemelor urbei, consider oportuna adoptarea unei hotarari de alocare a

unui alt spatiu corespunzator activitatilor desfasurate, cu atat mai mult cu cat in sediul actual mai functioneaza si alte organizatii culturale si civile ale etniei maghiare”, se arata in expunerea de motive a edilului.

Falca a adaugat ca finantarea consolidarii imobilului in care isi va desfasura activitatea organizatia judeteana a UDMR a fost asigurata din bugetul local, conform listelor de investitii. Cei care formeaza Opozitia in Consiliul Local s-au opus proiectului prin care cladirea in care se va muta Uniunea sa fie refacuta cu bani de la bugetul local.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro