Sari direct la conținut

Medic de la Institutul Oncologic, reținut după ce ar fi pretins 9.500 de lei de la un pacient pentru o operație

HotNews.ro
Medic de la Institutul Oncologic, reținut după ce ar fi pretins 9.500 de lei de la un pacient pentru o operație

Un medic de la Institutul Oncologic din București a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi pretins suma de 9.500 de lei, redusă apoi la 6.000 de lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicală în cadrul spitalului, „sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare pe data de 24 martie”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București, într-un comunicat.

Redăm integral comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

„La data de 24.03.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat sub aspectul infracțiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele:

La data de 3.03.2022, inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic București, a pretins suma de 9.500 de lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 de lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicală în cadrul unității medicale menționate, sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare la data de 24.03.2022.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru București și județul Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro