Sari direct la conținut

VIDEO Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a depășit pragul de 41.000 în SUA, în timp ce protestatari cer ridicarea restricțiilor

HotNews.ro
Coronavirus New York, Foto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coronavirus New York, Foto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a depășit pragul de 41.000 în SUA, în vreme ce protestatari din capitalele mai multor state s-au adunat în stradă pentru a cere ridicarea restricțiilor, iar oficialii avertizează asupra faptului că este nevoie de prudență în privința măsurilor de ieșire din carantină până ce capacitatea de testare crește.

Măsurile privind izolarea la domiciliu, despre care experții spun că sunt esențiale în combaterea răspândirii virusului, au dus la un blocaj economic și au făcut ca peste 22 de milioane de americani să depună actele pentru șomaj, în ultima lună, relatează Reuters.

SUA se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri de infecții, peste 756.000 de îmbolnăviri, și a ajuns la 41.150 de decese, dintre care aproape jumătate sunt din statul New York.

Chiar dacă numărul cazurilor de infecții raportate în 24 de ore a mai scăzut, ca medie națională, totuși apar noi focare de infecție, acesta fiind cazul în Chicago, Boston și Philadelphia.

În mai multe orașe, unii oameni au ieșit în stradă solicitând renunțarea la carantină, imaginile în care mașinile cu protestatari sunt oprite de cadre medicale așezate în mijlocul șoselei devenind virale.

Președintele Donald Trump, care are ca obiectiv câștigarea unui nou mandat în alegerile din noiembrie, a părut că încurajează protestele, transmițând mai multe mesaje pe twitter privind ”eliberarea” unor state aflate în carantină și guvernate de democrați.

Experții din domeniul sănătății care se află în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus au avertizat că SUA riscă să se confrunte cu un al doilea val de infecții, mult mai dramatic, dacă renunță prematur la măsurile de restricție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro