Sari direct la conținut

Comisia Europeană a aprobat proiecte de peste 500 milioane euro în România

HotNews.ro

Comisia Europeană a aprobat, marți, proiecte în valoare de 1,4 miliarde de euro în 7 state UE, din care peste 500 de milioane de euro numai pentru România.

Bani europeni de 486,6 milioane euro din Fondul de coeziune au fost aprobați de CE pentru a asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400.000 de persoane din sud-vestul României, a informat Comisia, într-un comunicat remis HotNews.

De asemenea, investițiile se vor face și pentru prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220.000 de locuitori.

Separat, UE va investi 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale în regiunea de nord-est a României.

Datorită acestei investiții, care ar urma să fie în beneficiul a 90.000 de locuitori, CE preconizează că pacienții vor primi un „tratament de înaltă calitate, iar numărul deceselor și al dizabilităților pe termen lung va fi redus”.

Pachetul total de investiții aprobat marți de Comisia Europeană, de 1,4 miliarde de euro, va acoperi 14 proiecte mari de infrastructură din 7 state membre: Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România și Spania.

Proiectele acoperă mai multe domenii-cheie, cum ar fi mediul, sănătatea, transportul și energia, pentru o Europă mai inteligentă și cu emisii scăzute de carbon. Acestea reprezintă o investiție masivă pentru a stimula economia, pentru a proteja mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și bunăstarea socială.

Proiectele majore sunt investițiile pe scară largă ale politicii de coeziune, cu o valoare de peste 50 milioane EUR fiecare. Având în vedere contribuția financiară mare a UE la aceste proiecte, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regională sau al Fondului de coeziune, ele fac obiectul unei proceduri de evaluare specifice și al unei decizii finale a Comisiei Europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro