De ce compania care a creat Angry Birds va renunta la peste o treime dintre angajati
Rovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, parea de neoprit la un moment dat si avea castiguri record, insa acum lucrurile s-au schimbat si curand ar putea fi concediati 37% dintre angajati, scrie The Guardian. Cum s-a ajuns aici? Prima varianta de Angry Birds a aparut in 2009 si a fost mult timp jocul cel mai bine vandut pe mobile, insa compania nu a mai putut scoate ceva atat de apreciat. In plus, sefii Rovio admit ca au extins compania pe mult prea multe domenii.
Rovio urmeaza sa renunte la 260 dintre cei 800 de angajati fiindca, desi Angry Birds 2 a fost descarcat de peste 50 milioane de ori, jocul nu mai este in topul aplicatiilor mobile cu cele mai bune incasari, in unele tari iesind si din top 50.
Concedierile vor afecta toate diviziile, cu exceptia celei care lucreaza la filmul de animatie Angry Birds care va fi lansat in mai 2016 si pentru care s-au bugetat 80 milioane dolari.
Profitul companiei a scazut cu 7% anul trecut, pe fondul scaderii vanzarilor diverselor materiale branduite. In plus, sefii companiei au admis ca Rovio s-a extins pe prea multe domenii in momentele de maxim, iar acum cand lucrurile merg rau, trebuie sa dea inapoi.
Asa cum au aratat si alte exemple din trecut, o companie cu greu poate reedita succesul fulminant avut cu un joc. Alte versiuni derivate din Angry Birds nu au avut nici pe departe succesul originalului.
Anul trecut, veniturile Rovio au scazut cu 9%, spre 158 milioane euro, in timp ce profitul a scazut cu 73%, spre 10 milioane euro.