Sari direct la conținut

MobiFon si Orange Romania au castigat doua licente de telefonie 3G

Adevarul

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a desemnat, la sfarsitul saptamanii trecute, operatorii MobiFon si Orange Romania drept castigatorii licentelor de telefonie de generatia a treia (3G), informeaza un comunicat al MCTI.

Cele doua companii au fost singurele care au depus, la 29 octombrie, oferte pentru achizitionarea a doua din cele patru licente 3G scoase la licitatie de Ministerul Comunicatiilor. „Incepand de astazi (vineri – n.n.) in Romania, doua companii detin licentele necesare pentru a oferi servicii de telefonie mobila de generatia a treia.

Cei doi castigatori vor utiliza tehnologii aplicabile pentru standardul UMTS. Estimam ca pana in anul 2006 mai mult de un sfert dintre romani vor putea sa opteze pentru a utiliza aceste servicii de ultima generatie, si ma refer aici la videotelefonie si accesarea Internetului de mare viteza de pe telefonul mobil”, a declarat ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau.

Comisia de evaluare a stabilit ca ambele companii au indeplinit conditiile de participare in procedura de selectie comparativa, dovedind ca au acces la capitalul necesar pentru a realiza o retea pentru furnizarea de servicii de telefonie 3G si ca solutia prezentata in oferta este fezabila din punct de vedere tehnic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro