Sari direct la conținut

Program educational in care tinerii cu varste intre 11 si 19 ani ar putea obtine finantarea unor proiecte de programare, robotica si astronomie

HotNews.ro
Platforma educationala, Foto: UPC Romania
Platforma educationala, Foto: UPC Romania

UPC, Ministerul Educatiei si Discovery Romania au lansat miercuri o platforma web educationala care se adreseaza in principal tinerilor cu varste intre 11 si 19 ani pasionati de tehnologie. Pe langa stiri si interviuri cu oameni de stiinta, platforma are si tutoriale de programare web, robotica si astronomie – domenii in care se realizeaza si un concurs. Tinerii sunt invitati sa se inscrie si sa propuna idei de proiecte, iar un juriu va desemna trei idei castigatoare care vor beneficia de granturi pentru implementare in 2013 (pana la 7000 de euro care vor acoperi costurile realizarii proiectului de pe primul loc, pana la 5000 de euro pentru locul doi si pana la 3000 de euro pentru locul trei). Drepturile intelectuale vor apartine UPC Romania.

Copiii si tinerii care isi doresc sa creeze noi retele sociale si aplicatii, roboti androizi, nave spatiale care sa exploreze alte galaxii vor fi indrumati in cadrul programului de unii din cei importanti mentori romani: Adrian Stoica – Lead Researcher, Advanced Robotics in cadrul NASA/JPL – in calitate de Advisor Tech School, Aurora Simionescu – Einstein Fellowship din partea NASA in cadrul Universitatii Stanford si Emi Gal – CEO al start-up-ului international Brainient – in calitate de Mentori Tech School, sunt vizionarii in robotica, astronomie si programare web.

Alaturi de mentori vor fi si traineri specializati in fiecare domeniu: Victor Manz, profesor de informatica la Colegiul National Tudor Vianu si coordonator al loturilor olimpice, Ioana Stoica, profesor de fizica si astronomie cu premii la concursuri internationale organizate de NASA si Alin Jderu, multiplu premiat la concursuri internationale de robotica.

Cateva detalii despre concurs:

1. Evaluarea proiectelor inscrise va avea loc in perioada 16 decembrie 2013 – 15 februarie 2013. In cadrul acestei etape vor fi selectate Ideile de proiecte, calificare determinata in procent de 20% in urma votului acordat online de catre utilizatorii Website-ului, si in procent de 80% de catre un juriu special constituit.

2. Juriul va alege trei Idei de proiecte castigatoare pentru granturile acordate de UPC Romania pentru implementarea proiectului (pana la 7000 de euro care vor acoperi costurile realizarii proiectului de pe primul loc, pana la 5000 de euro care vor acoperi costurile realizarii proiectului de pe al doilea loc si pana la 3000 de euro care vor acoperi costurile realizarii proiectului de pe al treilea loc). Juriul va alege si un al patrulea proiect pentru Premiul Special al Juriului (participarea castigatorului la Camp Kennedy Space Center 2013). Toti participantii inscrisi in Concurs vor primi un punctaj conform celor de mai sus, pe Website urmand a se publica clasamentului final al primelor 10 Idei de proiecte selectate.

3. Primele 10 proiecte selectate de juriu vor primi diplome din partea Organizatorului si partenerilor de proiect (i.e. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Discovery Romania), astfel:

– diplome de castigator – pentru primele 4 Idei de proiecte selectate ca urmare a procesului de jurizare;

– diplome de participant pentru urmatoarele 6 Idei de proiecte selectate ca urmare a procesului de jurizare;

Diplomele sunt realizate de Agentie conform indicatiilor Organizatorului si vor purta inclusiv insemnele oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Discovery Romania si UPC Romania si anume semnatura unui reprezentant selectat de respectiva institutie si stampila institutiei.

4. Pe data de 16 februarie 2013 ora 00:00 vor fi anuntati castigatorii, precum si clasamentul final.

Mai multe detalii despre Regulamentul competitieiaici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro