Sari direct la conținut

Romanii primesc scrisori si colete din strainatate de sase ori mai mult decat trimit

HotNews.ro

Traficul postal total aferent anului trecut a fost de aproximativ 580 milioane de trimiteri postale, din care cea mai mare parte (96%) au avut ca destinatari persoane de pe teritoriul tarii (trafic intern), restul fiind trimiteri postale internationale, se arata in raportul privind piata serviciilor postale din Romania, facut public luni, de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.

Anul trecut, trimiterile postale din strainatate catre adrese aflate pe teritoriul Romaniei s-au ridicat la circa doua milioane de trimiteri, de sase ori mai mult in comparatie cu ce s-a trimis din tara catre strainatate.

Anul trecut, numarul furnizorilor de servicii postale autorizati a ajuns la 238 de companii, cu 25,26% mai mult decat in 2005. Din cele 580 milioane trimiteri postale, 555 de milioane, adica 96%, au avut ca destinatari persoane de pe teritoriul tarii (trafic intern), restul fiind trimiteri postale internationale.

Traficul postal intern – in crestere constanta

Potrivit datelor ANRCTI, in 2006 in Romania s-au procesat, in medie, 27 de trimiteri postale pe cap de locuitor, in crestere de la o medie de 22 de trimiteri postale in 2005 si o medie de 19 la nivelul anului 2004. Traficul postal intern a crescut cu circa 17,5%, de la 472 de milioane de trimiteri postale in anul 2005, la 555 de milioane de trimiteri postale in cursul anului trecut.

Ritmul de crestere este unul ascendent, dar constant, avand in vedere ca si in anul 2005, numarul de trimiteri postale a crescut cu aproximativ 17,55% fata de anul 2004.

Doua milioane de trimiteri postale catre Romania

In privinta traficului international, anul trecut, cele mai multe trimiteri postale (doua milioane) au fost expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia – aproximativ 2 milioane de trimiteri postale, ceea ce reprezinta de 6 ori mai mult in comparatie cu trimiterile expediate de pe teritoriul Romaniei catre adrese care nu se afla pe teritoriu acesteia, si anume aproximativ 300.000 de trimiteri.

Cat despre personalul angajat in sectorul serviciilor postale in 2006, acesta a depasit pragul de 43.000 de salariati, 80,69% apartinand Companiei Nationale “Posta Romana“, iar restul fiind angajati in sectorul privat. Fata de anul 2005, anul trecut numarul salariatilor din sectorul postal privat a crescut cu aproximativ 22%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro