Sari direct la conținut

Validarea voturilor în Sectorul 1, suspendată până marți dimineață. Sacii cu voturi vor fi puși sub pază

HotNews.ro
Saci cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Saci cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procesul de preluare a sacilor cu voturi din secțiile de votare la Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost suspendată până marți dimineață, din cauza stării de extenuare a a reprezentanților secțiile, au declarat surse oficiale pentru G4Media.

Polițiștii și jandarmii vor păzi un perimetru în care vor fi așezați sacii cu voturi, astfel încât reprezentanții secțiilor să meargă să se odihnească până marți dimineață, când va fi reluat procesul.

Cu câteva ore înainte, primarul sectorului 1 Clotilde Armand ceruse suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor.

„În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

În jurul orei 16.30, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, avea cu 190 de voturi mai mult decât candidata USR, Clotilde Armand, conform rezultatevot.ro.

În cursul zile, Armand acuzase că biroul electoral de sector tergiversează în mod deliberat procesul de numărare și a anunțat că va face plângere penală.

„Este absolut inuman cum au tratat oamenii membrii Biroului electoral de sector. Vor fi traşi la răspundere, au şi o plângere din partea mea pentru refuz de preluare a sacilor, pentru refuz de a consemna rezultatele. Ei sunt cei care decid dacă comisia de secţie poate să vină sau nu poate, dacă poate să lase sacii sau nu”.

Procesul de validare a rezultatelor consemnate în secții a decurs foarte lent la Sectorul 1, astfel că reprezentanții acestora au stat pe durata nopții de duminică spre luni și a zilei de luni la biroul de sector, fără să primească apă sau mâncare, îndurând canicula severă. Au apărut și momente de nervozitate, în care oamenii din secții au avut conflicte cu oamenii legii care asigurau ordinea la biroul de sector.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro