Sari direct la conținut

Victor Ponta îi dă afară din partid pe parlamentarii care au votat Cabinetul Orban: Păcatul lor este că au instaurat un guvern care va face foarte mult rău

HotNews.ro
Victor Ponta îi dă afară din partid pe parlamentarii care au votat Cabinetul Orban: Păcatul lor este că au instaurat un guvern care va face foarte mult rău

Liderul Pro România, Victor Ponta, anunță că se „desparte” de parlamentarii partidului care „nu au rezistat în fața presiunilor” și au votat învestirea Guvernului Orban și spune că „păcatul lor este că au instaurat un guvern care va face foarte mult rău”.

Într-un mesaj postat luni seară pe Facebook, Victor Ponta spune că, la fel ca în decembrie 2009, „avem un guvern pe care oamenii nu l-au votat, care a trecut de Parlament prin aceleași metode, un guvern care are ca singură legitimitate sprijinul președintelui și care nu are nicio competență și nicio soluție pentru criza economică și socială care vine”.

El susține că nu au contat problemele adevărate și imediate ale oamenilor, ci „doar dorința de a pune cât mai repede și în orice fel mâna pe putere și obsesia recurentă de a avea și președinte și guvern în mâna unui singur partid “de dreapta””.

Victor Ponta mai susține că nu a votat „ceva ce știm toți că nu este bun pentru toți românii”, că și-a „asumat toate riscurile” și că se pregătește în opoziție să sancționeze greșelile noii puteri.

Liderul Pro România anunță că se desparte și merge mai departe fără „cei câțiva foști colegi care au decis azi să meargă alături de PNL”, împotriva deciziei luate împreună.

„Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor și că au ales să lupte împotriva ProRomania, a propriilor convingeri și împotriva mea. (…) Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău (…) Ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de putere”, adaugă Victor Ponta.

Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat 240 de senatori și deputați, între care 7 parlamentari din partidul lui Ponta: Daniel Constantin, Damian Florea, Emilia Meiroșu, Georgian Pop, Mircea Banias și Liviu Balint.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro