Sari direct la conținut

Iubitul Elenei Udrea îi face „criminali” pe judecătorii care au trimis-o la închisoare și invocă „justiția divină”

HotNews.ro
Iubitul Elenei Udrea îi face „criminali” pe judecătorii care au trimis-o la închisoare și invocă „justiția divină”

​​Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, îi face „criminali” pe judecătorii care au trimis-o la închisoare, cerând excluderea lor din magistratură și invocând justiția divină.

Într-o postare pe Facebook, Alexandrov, spune că Elena Udrea a fost supusă unei „execuții” ca pe vremea inchiziției, afirmând că i s-a refuzat șansa ca să i se rejudece cauza precum lui Dan Șova sau Victor Ponta, ale căror cazuri au fost admise.

„ICCJ încalcă Constitutia României, dând curs unei decizii a CJUE, contrar deciziei Curtii Constituționale a Romaniei. Președintele completului de judecată Ana Hermina Iancu ( magistrala decizia ei), a stabilit ca trebuie REJUDECATĂ cauza, dar ceilalti magistrați criminali si anume: Oana Burnei, Dan Andrei Enescu, Anca Madalina Alexandrescu si Alina Ioana Ilie care au dat decizia ILEGALĂ, trebuie excluși din magistratură. La final, i-aș întreba pe inchizitorii mai sus amintiți, dacă tot se pricep la toate… cum ar trebui să îi explic fiicei mele de ce mama ei nu e astăzi lângă ea?”, a scris el pe Facebook.

Într-un PS la postare el face referire la justiția divină.

„Mai există un for decizional care nu a fost luat în calcul de către falnicii aplicatori ai justiției, este vorba de justiția divină, de ea nu veti scăpa niciodată, e mereu dreapta si nu judeca stramb ca voi!”, a scris Alexandrov pe Facebook.

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare î dosarul „Gala Bute”

Instanța supremă a respins, joi contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată. Important de precizat că CCR a fost sesizată privind nelegalitatea constituirii completurilor de judecată de către premierul de atunci Viorica Dăncilă, în timp ce Tudorel Toader – astăzi avocatul Elenei Udrea – era ministru al Justiției.

Tudorel Toader spunea că în cazul stabilirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a fost vorba despre o eroare, ci de o sfidare. “Eu nu aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii, la nivelul acela, nu pot fi în eroare când citesc un text care spune limpede să tragă la sorţi aleatoriu. Deci eroarea este, după părerea mea, exclusă. (…) După părerea mea, a fost o evidentă sfidare”, declara Toader la Antena 3, în 24 decembrie 2018.

Acum, nu mai există nicio cale de atac, astfel că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa.

În arest în Bulgaria, fostul ministru cere azil în Grecia

Elena Udrea a plecat din țară înainte ca instanța supremă să o condamne definitiv în dosarul Gala Bute , însă a fost prinsă în Bulgaria la vama cu Grecia.

Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria până pe 14 aprilie. Instanţa a decis ca Udrea să fie extrădată, însă sentinţa nu este definitivă. Pe 14 aprilie Curtea Supremă de la Sofia se va pronunța definitiv pe cererea de extrădare a sa în România.

Sâmbătă, fostul ministru ar fi depus tot azi o cerere de azil în Grecia și ar fi prezentat instanței că a închiriat o casă în Blagoevgrad, pe o perioadă îndelungată, pentru a-și arăta intenția de a rămâne în țară și a convinge instanța să-i dea o altă măsură decât arestul, argumentând că dorește să fie alături de copilul ei

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro