Sari direct la conținut

Situație bizară în procesul în care Bode contestă decizia UBB privind plagiatul

HotNews.ro
Lucian Bode, Foto: AGERPRES
Lucian Bode, Foto: AGERPRES

​O situație mai puțin obișnuită în procesul în care ministrul de Interne, Lucian Bode, cere anularea deciziei Universității Babeș-Bolyai privind plagiatul în lucrarea de doctorat.

Potrivit Clujust.ro, toți judecătorii au făcut cerere de abținere pe motiv fie că predau la universitate, fie că fac cursuri doctorale la UBB. Potrivit sursei citate, cererile au fost respinse de colegii magistrați la Curtea de Apel.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut suspendarea deciziei Comisiei de Etică a UBB prin care a fost reanalizată teza sa de doctorat. În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj i-a respins cererea ca „nefondată”, iar Lucian Bode a atacat cu recurs decizia la Curtea de Apel Cluj.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Comisia de Etică i-a cerut lui Bode corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei. De asemenea, sesizează CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro