Sari direct la conținut

Furtuni și vijelii în nouă judeţe din sudul țării după caniculă. Vremea se răcește cu 15 grade în București

HotNews.ro
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul zilei de joi în zone din nouă judeţe.

Conform prognozei ANM, până la ora 21:00, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55 – 65 km/h.

În Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50 – 70 km/h) şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, pe arii restrânse de 30 – 40 l/mp.

Meteorologii spun că intensificări temporare ale vântului se vor semnala la nivel local şi în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură rafalele vor depăşi 70 – 80 km/h.

Judeţele vizate de codul galben: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Cum va fi vremea în București

Prognoza de specialitate pentru București arată că, joi, vremea se va răci semnificativ faţă de zilele precedente, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. În plus, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

De altfel, la prânz meteorologii au dat o atenționare pentru averse valabilă în Capitală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro