Sari direct la conținut

Avertizare de vreme rea. Aproape jumătate de țară, sub cod galben de ploi torențiale și vânt puternic / Cum va fi vremea în București

HotNews.ro
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ pentru mai multe regiuni ale ţării, valabil până sâmbătă dimineaţă.

Începând de vineri, ora 12, până la ora 23.00, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h.

În judeţul Maramureş, precum şi în zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad şi Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ şi se vor acumula 20…30 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp, potrivit ANM.

Potrivit meteorologilor, temporar, vântul va avea intensificări şi în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

De vineri de la ora 23.00, până sâmbătă la ora 10.00, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore şi în nordul Crişanei, Maramureş, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h.

La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h. Temporar vântul va avea intensificări şi în restul Transilvaniei şi al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, în același interval de timp, vremea va fi deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro