Sari direct la conținut

FOTO Un pod spectaculos din județul Argeș va fi deschis circulației luna aceasta / Este prima realizare de acest tip din România

HotNews.ro
Podul Dâmboviței, Foto: Cristian Pistol / Facebook
Podul Dâmboviței, Foto: Cristian Pistol / Facebook

Un pod spectaculos din județul Argeș este foarte aproape de deschidere, a anunțat sâmbătă directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol.

Acesta este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România.

Podul din zona localității PodulDâmboviței, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri iar construcția lui (finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare) a durat 1 an și 6 luni.

„Acesta va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania. Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschiderea circulației pe noul pod”, spune Pistol într-o postare pe Facebook.

Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

„Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa. După ce am verificat astăzi lucrările în șantier am certitudinea că putem să deschidem circulația pe noul pod până la sfârșitul lunii noiembrie 2023”, a mai spus Pistol.

Preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a spus sâmbătă, cu ocazia vizitei la şantierul noului pod, că este vorba despre un proiect „care începe şi se termină la timp”.

„Este foarte important de subliniat (…) faptul că este un proiect românesc, constructorul este român şi reuşim să punem laolaltă fondurile de investiţii de la bugetul de stat cu fondurile europene. Este un proiect finanţat pe Programul Operaţional Infrastructură Mare. (…) Este un mesaj că se poate, e clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate”, a adăugat Ciucă, potrivit Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro