Sari direct la conținut

Lucy Letby, găsită vinovată de uciderea a 7 bebeluși, posibil să fi rănit alți 30 de nou-născuți

HotNews.ro
Lucy Letby, gasita vinovata de uciderea a sapte bebelusi, in momentul in care a fost arestata, Foto: Cheshire Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Lucy Letby, gasita vinovata de uciderea a sapte bebelusi, in momentul in care a fost arestata, Foto: Cheshire Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Poliția crede că Lucy Letby, asistenta găsită vinovată pentru uciderea a șapte bebeluși, ar fi rănit alți zeci de bebeluși la două spitale din nord-vestul Angliei, potrivit The Guardian.

O sursă apropiată anchetei poliției a spus că detectivii au identificat aproximativ 30 de bebeluși care au suferit incidente „suspecte” la spitalul Countess of Chester unde lucra.

Letby, în vârstă de 33 de ani, era de tură de fiecare dată când acestor bebeluși li s-a deteriorat starea. Poliția examinează, de asemenea, dosarele medicale ale copiilor născuți la spitalul de femei din Liverpool, unde a mai lucrat Letby.

Acești 30 de bebeluși, care au supraviețuit cu toții, se adaugă celor 17 sugari care au fost luați în calcul în procesul care s-a întins pe 10 luni la un tribunal din Manchester.

Se așteaptă ca Letby să fie condamnată la închisoare pe viață, luni, după ce a fost găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși și încercarea de a ucide alți șase în atacuri „persistente, calculate și cu sânge rece”.

Ea a fost găsită nevinovată de două capete de acuzare de tentativă de omor, iar juriul nu a putut decide dacă a încercat să ucidă alți patru bebeluși.

Experții au fost rugați de poliția din Cheshire să examineze dosarele medicale a peste 4.000 de copii născuți la spitalul de femei din Liverpool și Countess of Chester între 2012 și jumătatea anului 2016.

Printre victimele lui Letby se numără doi dintre fraţii tripleţi identici, ucişi la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puţin de 1 kg şi care a fost injectat mortal cu aer, precum şi o fetiţă născută prematur cu 10 săptămâni, ucisă la a patra încercare. În unele cazuri le-a rupt diafragmele victimelor şi, într-un caz, a împins un tub pe gâtul unui copil.

Se așteaptă ca Letby să devină doar a treia femeie în viață căreia i se va da o condamnare pe viață, adică nu va fi eliberată niciodată din închisoare, atunci când va fi anunțată condamnarea luni.

Celelalte două femei care ispășesc condamnări pe viață sunt Rose West, care a torturat și ucis cel puțin nouă femei tinere în anii 1970 și 1980, și Joanna Dennehy, care a ucis trei bărbați în 2013.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro