Sari direct la conținut

Reconversia profesională de la domenii complet non-tehnice, la succes în IT. E posibil sau e doar marketing?

Smile Media
Reconversie profesională , Foto: SDA_Academy
Reconversie profesională , Foto: SDA_Academy

Trăim vremuri în care schimbarea pare să fie singura constantă. Carierele sunt mai flexibile ca niciodată. Pe de o parte, nimic nu mai e sigur sau definitiv. Pe de altă parte, orice este posibil în tehnologie.

Mulți se întreabă dacă, după mulți ani într-un domeniu, este posibil să mai schimbi direcția. După cum demonstrează poveștile reale ale absolvenților de la SDA_Academy, în tehnologie găsești un spațiu vast de creștere.

Mihaela – De la vânzări la aplicații în Javascript

„Vorbim de schimbare dar noile meserii și domenii la modă sunt foarte legate de tehnologie. Dacă am lucrat până acum în bancă, cum o să fac să mă adaptez?”

Mihaela a decis ca la 29 de ani să renunțe la cariera în vânzări – o decizie pe care unii au considerat-o radicală.

Cursul de la SDA_Academy la care s-a înscris nu vorbea despre joburi în IT, ca altele de pe piață, ci despre cum să fii pregătit pentru viitor, indiferent de ce aduce el.

Să învețe singură nu era o opțiune: „La 29 de ani, nu-mi permit luxul de a învăța pe timpul meu din greșeli. Un mentor m-ar fi adus în punctul în care să pot deja să câștig din noua carieră”.

Schimbarea de carieră s-a întâmplat rapid și, în scurt timp a obținut și primul job. „Acum simt că sunt parte dintr-un viitor în care trebuie să fii mereu la curent dar poți si să evoluezi spectaculos.”

Cum să nu lași investițiile trecute să-ți blocheze viitorul în IT

„Mulți consideră că schimbarea carierei după ani într-un domeniu non-tehnic este un pas înapoi. În realitate, este o oportunitate de a avansa profesional.

Pe Mihaela anii în vânzări au dotat-o cu o capacitate ridicată de a înțelege nevoile clienților și astfel ea a avut un avantaj major când a început să învețe JavaScript la SDA_Academy”, explică Sandra Putere, trainer JavaScript.

Lui Andrei o accidentare i-a pus capăt carierei sportive și așa a ales drumul Python. Despre el, Radu Cernusca, trainer Data Science, spune:

„Gestionarea stresului și capacitatea de a învăța din greșeli i-au fost de mare folos în învățarea conceptelor de programare.”

Nu contează din ce domeniu vii, ci cât de dispus ești să folosești ce ai învățat pentru a crea ceva nou. Industria IT nu este doar pentru cei care au parcurs un traseu tehnic clasic.

Scrie-ne la curs@sdacademy.ro și un consultant de carieră te va ajuta să alegi cursul potrivit pentru tine.

Noi te dotăm cu tot ce trebuie pentru a-ți transforma ideile în realitate. Aici, IT-ul este despre a deschide uși, nu despre a te închide într-un birou. SDA_Academy – te pregătim pentru orice vine.

Articol susținut de SDA_Academy

ARHIVĂ COMENTARII