Sari direct la conținut

CE Natație 2024: David Popovici, printre sportivii care vor reprezenta România la Belgrad

HotNews.ro
David Popovici, Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia
David Popovici, Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

​România va fi reprezentată de 11 sportivi (șapte la înot și patru la sărituri în apă) la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, care vor avea loc în perioada 17-23 iunie.

David Popovici: „Campionatele Europene sunt un antrenament pentru Jocurile Olimpice”

David Popovici va concura la Belgrad în probele de 100 și 200 m liber, în care a cucerit medalii de aur la Roma, în 2022.

„Campionatele Europene sunt un pas către Jocurile Olimpice şi un antrenament mai rapid. Nu trebuie decât să fac ce pot eu mai bine.

Dacă aş avea un mesaj de transmis tuturor celor care aşteaptă ceva de la mine… nu mai aşteptaţi. Eu îmi văd de viaţa mea şi de antrenamentele mele. E doar un concurs. E un concurs foarte important, într-adevăr.

Dacă aş avea ca obiectiv principal o medalie sau mai multe, există două posibilităţi: o câştig şi mă păcălesc singur că am reuşit şi că am atins pragul de sus, iar dacă nu o voi câştiga, aş putea să fiu devastat” – David Popovici, după competiția Mare Nostrum de la Barcelona.

Reprezentanții României la Campionatele Europene de natație de la Belgrad

  • Înot:

David Popovici (100 m liber, 200 m liber)

Patrick Dinu (50 m liber, 100 m liber)

Denis Popescu (50 m fluture, 100 m fluture, 50 m spate, 100 m spate)

Mihai Gergely (50 m fluture, 100 m fluture, 200 m liber)

George Raţiu (50 m liber, 100 m liber, 50 m fluture)

Richard Silaghi (50 m liber, 100 m liber, 50 m fluture)

Aissia Prisecariu (200 m spate);

Antrenori: Adrian Rădulescu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Andrei Pinticanu; Kinetoterapeut: Dragoş Luscan; Şef delegaţie: Matei Giurcăneanu; Antrenor federal: Silviu Anastase.

  • Sărituri în apă:

Ioana Cârcu (platformă, platformă sincron), Amelie Forster (trambulină 1 m, 3 m, sincron mixt la trambulina de 3 m, platformă sincron), Angelica Muscalu (platformă, platformă sincron) şi Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m, 3 m, sincron mixt la trambulina de 3 m).

Antrenor: Adrian Cherciu.

Alături de sportivii români se va afla şi Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, care face parte şi din Comitetul Executiv al European Aquatics.

Programul complet al Campionatelor Europene de natație de la Belgrad poate fi văzut aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro