Sari direct la conținut

Televizorul și routerul – parteneri perfecți

Smile Media
Televizorul și routerul - parteneri perfecți, Foto: KIVI
Televizorul și routerul - parteneri perfecți, Foto: KIVI

​Calitatea imaginii pe un televizor Smart depinde de o varietate de factori, iar conexiunea la internet este extrem de importantă. De ce trebuie să ții cont atunci când conectezi televizorul la internet și cum să faci alegerea potrivită pentru router? Descoperă mai multe împreună cu KIVI, o marcă europeană de televizoare Smart.

Cum influențează internetul funcționarea televizoarelor Smart?

Calitatea imaginii depinde de caracteristicile tehnice atât ale televizorului, cât și ale routerului conectat la acesta, și mai surprinzător, chiar și de furnizorul tău de servicii de internet. O modalitate modernă de a utiliza un televizor include streaming-ul de conținut și jocurile în cloud, care necesită o lățime de bandă a canalului de internet foarte mare. De exemplu, televizoarele Smart KIVI oferă acces la platforma de jocuri în cloud Boosteroid direct din cutie. Deoarece jocurile nu necesită să fie descărcate sau stocate pe dispozitivul tău, ele sunt disponibile în cloud atât timp cât ai un abonament. Cu cât lățimea de bandă a routerului este mai mare, cu atât vei putea juca mai mult jocuri solicitante fără întreruperi.

Conexiunea la internet este crucială și pentru sistemul de operare al televizoarelor Smart. Peste 10.000 de aplicații sunt disponibile pentru ultimele modele de televizoare Smart KIVI, care rulează pe sistemul de operare Android TV 11. Un dispozitiv mai avansat necesită o conexiune la internet stabilă și, în consecință, un router mai puternic.

Influențează viteza internetului performanța televizoarelor Smart?

Pentru un televizor cu sistem de operare Android TV, precum KIVI 65U750NB, o viteză stabilă de 100 Mbps este suficientă pentru a viziona conținut 4K fără întârzieri și în calitate excelentă. Cu toate acestea, ceea ce contează cel mai mult este stabilitatea conexiunii. O scădere a semnalului de internet poate duce la o experiență neplăcută atunci când vizionați filme sau jucați jocuri online.

Viteza minimă necesară este de 30 Mbps, aceasta fiind suficientă pentru a asigura un semnal clar și de înaltă calitate. Cu toate acestea, viteza declarată de furnizorul de servicii de internet poate fi adesea diferită de viteza reală. Pentru a verifica viteza reală a conexiunii, puteți utiliza un test de viteză online.

De asemenea, trebuie să țineți cont și de celelalte dispozitive care sunt conectate la internet. De exemplu, avem un scenariu în care un televizor, două laptop-uri, o tabletă, două smartphone-uri, două ceasuri inteligente și câteva alte gadget-uri sunt utilizate simultan într-un apartament, toate aceste dispozitive fiind conectate la un singur router. În timp ce funcționează simultan, aceste zece dispozitive împart viteza maximă oferită de furnizor, de exemplu, 100 Mbps. Acest lucru înseamnă că televizorul primește numai 10 Mbps, în loc de 30 Mbps necesari. În această situație, puteți opta pentru o schimbare a planului de abonament sau puteți căuta furnizori de servicii care să ofere o viteză mai mare de internet.

Care este cea mai bună modalitate de a conecta televizorul la internet?

Pentru a conecta televizorul la internet, există două opțiuni – conexiunea prin Wi-Fi sau prin cablu. Televizoarele inteligente KIVI sunt dotate cu un receptor Wi-Fi integrat, care suportă 5G și un conector Ethernet (LAN).

Dacă alegi să conectezi televizorul prin cablu, atunci poți beneficia de o viteză mai mare și un semnal mai stabil, fără întreruperi. Cu toate acestea, tipul de conexiune depinde de configurația casei tale. Dacă routerul este în aceeași cameră cu televizorul și aproape de același perete, este foarte ușor să îi conectezi prin cablu. Pe de altă parte, dacă routerul este ascuns sau se află în altă cameră, atunci opțiunea wireless este evidentă și poate fi considerată singura posibilitate în acest caz.

Dacă aș decide să folosesc o conexiune wireless, este necesar să achiziționez un nou router?

Este important ca televizorul și routerul să funcționeze ca un mecanism unitar, astfel încât, dacă puterea celui de-al doilea este insuficientă, televizorul și/sau alte dispozitive care sunt conectate la el ar putea avea întârzieri.

Specificațiile routerului menționează, de obicei, câte dispozitive poate găzdui, dar aceasta depinde de numeroși factori. Numărul de colțuri și pereți din casa ta ar putea reduce calitatea semnalului transmis. În plus, numărul de antene ale routerului, direcția acestora și chiar cablul instalat în cameră de către furnizor sunt, de asemenea, factori importanți.

Tototdată, trebuie să ținem cont și de fenomenul de „îmbătrânire” a unui router, când resursele acestuia sunt epuizate în decursul anilor, astfel încât dispozitivul nu mai poate produce aceeași viteză ca la începutul vieții sale. În cazul în care routerul tău a fost achiziționat acum mult timp, îți recomandăm să îl actualizezi.

Care ar fi cel mai potrivit router pentru mine?

În general, routerele moderne emit semnal Wi-Fi la frecvențele de 2,4 GHz și 5 GHz. În cazul în care ai un televizor 4K, îți recomandăm să optezi pentru un router care operează la frecvența de 5 GHz. Videoclipurile de înaltă calitate consumă destul de multe date și de aceea o viteză mare de recepție și transmitere este absolut necesară.

În situația în care urmărești videoclipuri cu o rată de cadre mai mică, îți sugerăm să te conectezi la un router care va furniza o viteză de cel puțin 1 Gbit/s. Acest lucru va asigura o imagine perfectă chiar și atunci când sunt conectate mai multe dispozitive. Un router cu o capacitate mai mare are mai puține șanse să piardă semnalul, ceea ce reduce necesitatea de a-l reconecta constant.

Articol susținut de KIVI

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro