Sari direct la conținut

Utile: 23 de motive ca sa beti bere; Un nou tratament pentru dinti sensibili; Aparate anticelulita si contra durerilor de oase; Excesul de alcool afecteaza creierul adolescentilor; La 70 de ani, cu 7 cm mai scunzi decat in tinerete, iar fumatul la volan reduce oxigenarea creierului

HotNews.ro

Hirsutismul, inamicul femeilor. Parul nedorit de pe fata umbreste atat chipul, cat si viata a tot mai multe femei din intreaga lume. Pe langa aspectul masculinizat, pe care multi il considera neatragator si il pun pe seama unui comportament estetic delasator, exista si o explicatie medicala pentru aceasta pilozitate excesiva care poarta denumirea de ”hirsutism”. Afectiunea, de natura endocrinologica, se caracterizeaza prin crestere excesiva a parului la nivelul fetei si al suprafetei corporale a persoanelor de sex feminin, zone ale corpului specifice, de obicei, barbatilor, manifestare ce apare ca urmare a secretiei excesive de hormon masculin (testosteron), scrie EvZ.

Uleiul de masline, cheia unei sanatati perfecte. Cele mai recente cercetari au dovedit ca antioxidantii si grasimile sanatoase din uleiul de masline fac din acest aliment o varianta ideala pentru combaterea cancerului si afectiunilor cardiovasculare. Cele mai recente studii internationale au dovedit ca uleiul de masline poate avea o contributie majora in prevenirea unor afectiuni serioase. De aceea nutritionistii au ajuns la concluzia ca acesta ar trebui sa fie un aliment de baza in orice dieta sanatoasa. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care un consum regulat de ulei de masline il poate avea asupra sanatatii, scrie Cancan.

23 de motive ca sa beti bere. Scoateti halbele, paharele si sticlele de bere! “Licoarea din hamei” e la putere! Pe langa gustul bun si faptul ca-ti alunga setea, aceasta bautura este si sanatoasa, adica este in regula daca o consumam cat de des putem. De ce? Pentru ca berea contine mai mult de 1.000 de vitamine, minerale, cum ar fi zincul si fierul, dar si substante care hranesc tesutul muscular si nervii. Specialistii ziarului german Bild ne ofera 23 de motive pentru a bea mai des bere. Integral in Libertatea.

Un nou tratament pentru dinti sensibili, pe piata din Romania. O noua pasta de dinti pentru sensibilitatea dentara a fost lansata in Romania, ieri, la numai doua saptamani de la aparitia sa pe piata din Statele Unite. Produsul contine arginina (un component natural al salivei) si carbonat de calciu, doua substante care inlatura cauza durerii. Moleculele de arginina ajuta la formarea unui strat mineral bogat in calciu pe suprafata dintilor, care blocheaza transmiterea stimulilor ce activeaza terminatiile nervoase, provocand durerea. De asemenea, spun specialistii, stratul mineral rezista atacului acid, cum este cel provocat de bauturile cabogazoase, scrie Gandul.

Aparate anticelulita si contra durerilor de oase. Echipamentele medicale care topesc grasimea si cele care trateaza durerile de spate au fost printre vedetele targului Rommedica. Aparatele care topesc depunerile de calciu de pe oase si grasimea de sub piele sunt doar cateva dintre noutatile prezentate anul acesta la Expozitia Internationala Rommedica, deschisa la Romexo, in Capitala. In cadrul targului de tehnologie medicala mai sunt expuse, pana azi la ora 18:00, ecografe portabile, angiografe cu brate robotice si RMN-uri de ultima generatie, precum si aparate de remodelare corporala, noteaza EvZ.

Excesul de alcool afecteaza creierul adolescentilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca un consum ocazional sau chiar rar de cantitati mari de alcool in timpul adolescentei dauneaza dezvoltarii creierului. Cercetatorii americani au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au scanat creierele a 14 tineri care au avut episoade in care au consumat alcool in exces, informeaza Cancan.

Cinci stadii prin care trece un pacient la aflarea bolii. Medicii spun ca majoritatea pacientilor trec prin anumite stari emotionale atunci cand afla ca sufera de boli grave. Negarea este doar un stadiu temporar in care se pune accent pe situatiile pozitive. Exemplu: „Dar eu ma simt bine. Asta nu mi se poate intampla”. Al doilea stadiu este cel in care apare mania, supararea. Odata intrat in acest stadiu, pacientul isi da seama ca negarea nu mai poate continua. Din cauza maniei, persoana este greu de tratat sau ingrijit. Prezinta simptome de ura sau invidie indreptata catre persoanele care proiecteaza energie si vitalitate. Integral in Romania Libera.

La 70 de ani, cu 7 cm mai scunzi decat in tinerete. In jurul varstei de 40 de ani, atat femeile, cat si barbatii incep sa scada in inaltime, ca o consecinta a imbatranirii coloanei vertebrale, arata studiile. Acest fenomen nu este vizibil insa decat dupa 70 de ani, cand putem ajunge la o inaltime cu aproximativ 7 cm mai mica decat in tinerete. Explicatia este ca procesul de imbatranire determina o pierdere a mobilitatii coloanei vertebrale, iar acest fenomen, asociat cu postura incorecta, duce la compresia vertebrelor, la modificari structurale ale discurilor intervertebrale sau la subtierea acestora, informeaza Adevarul.

Aveti colesterolul marit? Pentru a evita problemele cu colesterolul trebuie sa aveti o alimentatie echilibrata, care sa nu contina multe grasimi. Nu consumati alcool, nu fumati si, mai ales, feriti-va de stres. Trebuie sa consumati alimente care sa va ajute la mentinerea colesterolului in limite normale. Astfel, folositi uleiuri de masline, de floarea-soarelui, de rapita. Mancati mult peste si mere. Consumati legume crude: ridichi, ceapa verde, morcovi, dar si stevie si spanac, care va pot ajuta in lupta cu colesterolul. Produsele naturiste va pot fi si ele de folos, noteaza Libertatea.

Fumatul la volan reduce oxigenarea creierului. Specialistii sfatuiesc conducatorii auto care pleaca la drum lung sa urmeze cateva recomandari simple pentru a evita accidentele de circulatie. Cu 24 de ore inainte de plecarea la drum se interzice consumul de bauturi alcoolice si medicamente precum somniferele. In seara dinaintea plecarii se vor evita mesele copioase. Plecarea la drum este recomandata dimineata, dupa o noapte linistita, si nu dupa agitatia specifica zilei. Inainte de plecare, masa se va servi in conditiile obisnuite. Pe drum se interzice consumul de bauturi alcoolizate si de medicamente tranchilizante sau somnifere. Specialistii recomanda ca fumatul la volan sa se interzica din urmatoarele motive: gesturile efectuate cu aceasta ocazie (cautarea tigarilor, a chibriturilor si scrumierei, aprinderea tigarii) distrag atentia conducatorului auto, noteaza Romania Libera.

Strugurii reduc tensiunea arteriala. Persoanele care consuma in mod regulat struguri isi pot reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace chiar daca au o dieta bogata in sare. Cercetatorii americani au hranit cu struguri soareci de laborator predispusi la bolile cardiovasculare din cauza unui consum mare de sare, informeaza Cancan.

Calendarul gradinii de primavara. O gradina de admirat trebuie „lucrata” din timp si constant. Fiecare luna presupune alte activitati pentru ca spatiul tau verde sa fie un colt de rai. Pomi si vita-de-vie: – Udati pomii si arbustii recent plantati si indepartati buruienile; – Verificati pomii legati de proptea si inlaturati frecarea intre proptea; – Altoiti merii si perii; – In zonele racoroase, protejati spalierele de piersici si de vita de vie impotriva ultimelor ingheturi; – Plantati samburii pomilor fructiferi pentru obtinerea lastarilor de altoi pentru anul viitor; – Tratati pomii cu substante impotriva daunatorilor si ciupercilor; – Indepartati primele colonii de paduchi de pe ciresi folosind un insecticid specific. Integral in Click.

Remedii naturiste pentru calmarea durerilor provocate de reumatism. Cura cu aloe vera: Pentru aceasta cura aveti nevoie de plante de aloe in varsta de 3-5 ani, neudate cu 5 zile inainte de folosire. Sunt necesare cam 1,5 kg de planta. Se spala plantele bine, dupa care se trec prin masina de tocat, se adauga 2,5 kg miere si 3,5 litri vin rosu natural. Acest preparat se pune intr-un borcan de sticla si se pastreaza 5 zile la loc intunecos si racoros. In primele 7 zile de tratament, se ia cate o lingurita, de 3 ori/zi, cu 2 ore inainte de mese, informeaza Atac-Online.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro