Sari direct la conținut

Utile: Alternative la vaccinul anticancer; Guma de mestecat potoleste foamea si durerile de stomac; Care sunt bolile pe care le mostenim; De ce ne pierdem cu firea

HotNews.ro

Care sunt bolile pe care le mostenim? Un copil poate face la maturitate glaucom sau cancer daca parintii au avut aceste afectiuni. Cunoasterea istoricului bolilor din familie ajuta la prevenirea unor boli grave, precum glaucomul sau osteoporoza. In prezent sunt cunoscute peste 1.500 de boli ereditare, scrie Adevarul.

Guma de mestecat potoleste foamea si durerile de stomac. Guma de mestecat elimina senzatia de foame. Aceasta actioneaza la nivelul centrilor hipotalamici care se gasesc la nivelul creierului si diminueaza senzatia de foame, datorita glucozei, spune specialistul endocrinolog prof.dr. Constantin Dumitrache. Mai exact, glucoza pe care o contine guma transmite creierului semnale care ii indica acestuia faptul ca a consumat destula hrana, taind, astfel, pofta de mancare si, mai mult, creand si senzatia de satietate, scrie Gandul.

De ce fug barbatii de insuratoare? La 20 de ani, barbatii au devenit mai nesiguri in dragoste, in timp ce, la 30 de ani, se simt depasiti de responsabilitatile de familie. Cercetarile arata ca, in ultimii 30 de ani, varsta medie la care barbatii decid sa se casatoreasca a crescut de la 26 la 30 de ani, scrie Adevarul.

Alternative la vaccinul anticancer. Un program de screening pentru depistarea leziunilor precanceroase si canceroase, care sa includa testul Papanicolau, ar putea fi o solutie pana la punerea la punct a unui program de vaccinare anticancer coerent si pana la lamurirea mai clara a efectelor secundare. In tarile vest-europene, testele Papanicolau facute fetelor de 15-16 ani au reusit sa scada la jumatate mortalitatea prin cancer la varste tinere, scrie EvZ.

Preparatele din carne se altereaza in mediu cald dupa o ora. Carnea, produsele din carne si in general cele perisabile se altereaza la scurt timp in conditii de temperaturi crescute, spune prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Chiar daca acestea arata si miros bine, ele trebuie aruncate, deoarece sunt deja alterate, scrie Gandul.

De ce ne pierdem cu firea? Ne enervam din ce in ce mai des si, de multe ori, din nimicuri. Nu ne gandim insa niciodata de ce ajungem aici. Situatiile neplacute in care ajungem, fara voia noastra, ne fac adesea sa ne enervam pentru ca nu le evaluam corect. Psihologul Lena Rusti a afirmat ca enervarea poate aparea atunci cand ajungem intr-o situatie care ne da o stare negativa, de neputinta, de inferioritate, de neincredere. Situatia este cu atat mai neplacuta cu cat avem sentimentul ca nu noi suntem cei care putem schimba lucrurile, scrie Adevarul.

Atentie ce mancati in ultimele trei luni de sarcina! Pe langa faptul ca viitoarea mamica trebuie sa aiba o dieta variata, sunt anumite alimente care influenteaza dezvoltarea intelectului viitorului copil, in special modul de functionare a memoriei. Astfel, femeile insarcinate care mananca mult peste si fructe de mare, vor avea copii mai inteligenti decat cele care nu consuma astfel de alimente, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro