Sari direct la conținut

Utile: Ce ne dezvaluie forma si culoarea fetei unei persoane; Dependenta de medicamente poate fi fatala; Cat te costa o sedinta cu aparatul care „sterge“ celulita; Capsunile ne dau energie

HotNews.ro

Gimnastica prenatala diminueaza durerile nasterii. Gimnastica prenatala le ajuta pe femeile insarcinate sa se pastreze in forma dupa nastere, prin mentinerea tonusului muscular, evitandu-se astfel aspectul de piele „lasata”. Mai mult, exercitiile fizice pot diminua si durerile nasterii, in cazul gravidelor care aleg sa nasca pe cale naturala. „O femeie care reuseste sa-si coordoneze foarte bine respiratia cu efortul si, in mod special, cu efortul expulziv, isi micsoreaza durerile nasterii. De asemenea, perioada activa – in care pacienta trebuie sa participe la expulzia fatului – este, in principiu, mai scurta la gravidele care sunt antrenate”, precizeaza dr. Catalin Haiduc, medic specialist obstetrica-ginecologie, potrivit Gandul.

Ce ne dezvaluie forma si culoarea fetei unei persoane? Fiecare dintre noi are anumite semne distinctive, precum forma ochilor, a nasului sau a gurii, ce ne dezvaluie detalii importante despre personalitatea, caracterul si mai ales despre identitatea sexuala a unei persoane. Cercetatorii de la Universitatea din Montreal au realizat un studiu care permite in premiera absoluta identificarea sexului unei persoane pe baza unor imagini cu diferite parti ale fetei care pot fi analizate prin intermediul unei tehnologii speciale, denumite Bubbles. Astfel, s-a constatat ca neuronii creierului uman sunt interconectati in asa fel incat pot identifica sexul unei persoane pe baza unor indicii oferite de fizionomia fetei sau de anumite nuante cromatice, scrie Romania libera.

Dependenta de medicamente poate fi fatala. Hemoragia, hipertensiunea si bolile hepatice pot aparea pe fondul unei medicatii excesive. O persoana dependenta de medicamente creste dozele fara a cere avizul medicului si fara a tine cont de contraindicatii. Acest comportament poate duce si la deces, din cauza complicatiilor. Anxioliticele, somniferele, analgezicele si antiinflamatoarele sunt cele mai frecvente tipuri de medicamente care pot crea dependenta. Anxioliticele si somniferele, prescrise in stari de frica, pentru calmare, dau dependenta daca sunt folosite in fiecare zi, mai mult de o luna, scrie Adevarul.

Analize gratuite pentru a depista cancerul uterin. Programul pentru prevenirea cancerului de col uterin va incepe in a doua jumatate a acestui an, toate femeile intre 25 si 64 de ani urmand sa fie suspuse unor analize speciale. Este vorba despre metoda Babes – Papanicolau. Detaliile au fost stabilite intr-un proiect al Ministerului Sanatatii (MS), aflat in dezbatere publica. Tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col, scrie EvZ.

Cat te costa o sedinta cu aparatul care „sterge“ celulita. Un aparat revolutionar pentru tratarea celulitei inlocuieste bisturiul din chirurgia clasica. Sistemul bazat pe unde electromagnetice si ultrasunete folosit in medicina estetica reprezinta o alternativa a liposuctiei in tratamentul adipozitatii si al celulitei. „Este vorba despre cea mai noua descoperire privind remodelarea corporala si reducerea pachetului adipos, care are la baza principiul undei de soc, folosit pentru prima data in medicina estetica. Noua tehnica poate fi folosita pe zonele «carnoase», cum sunt bratele, coapsele, fesele, gleznele, genunchii, gambele, burta”, explica Alina Bataus, terapeut la un salon de infrumusetare din Bucuresti, potrivit Gandul.

Capsunile ne dau energie. Aceste fructe au actiune tonica si energizanta asupra organismului, datorita vitaminelor (A, B1, B2, B6, C) si sarurilor minerale (calciu, sodiu, siliciu, potasiu, fier) din compozitie. In plus, aceste fructe au doar 40 de calorii la 100 g. Exista peste 70 de soiuri de capsuni si toate contin pectina, o substanta care tine sub control colesterolul „rau”. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si in nutritie, recomanda capsunile si in alimentatia persoanelor cu diabet, datorita continutului redus de zaharuri, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro