Sari direct la conținut

Utile: Cum poate fi prevenita caderea parului; Tratamentele spa pentru sarbatori; Copiii nascuti toamna, predispusi la astm

HotNews.ro

Ce va distruge parul Nu va trebuie doar gene bune pentru a avea un par frumos, ci si o buna ingrijire a acestuia. Asta nu inseamna ca trebuie sa folositi zilnic produse cosmetice si sa mergeti des la coafor. Prea multe interventii asupra firului de par pot distruge radacina acestuia, textura si rezistenta sa. Ideal ar fi sa-l mentineti cat mai natural: sa nu aplicati vopsea pe firul de par, sa nu folositi uscatorul dupa fiecare spalare, sa nu abuzati de sampoanele agresive. Toate acestea duc in timp la despicarea firului de par si la distrugerea luciului. 1. Nu va decolorati. Substantele folosite pentru decolorarea parului patrund prin pelicula protectoare si indeparteaza pigmentii naturali. „Este o procedura agresiva atat pentru firul de par, cat si pentru scalp“, explica dermatologul Costin Caruntu. Astfel de interventii asupra firului de par determina despicarea si uscarea lui. Daca ati ajuns intr-o astfel de situatie, este bine sa utilizati un sampon usor, indicat pentru parul sensibil. 2. Evitati permanentul. Unele substante folosite pentru permanent pot sa atinga structura firului de par, iar unele pot provoca iritatii. Daca optati pentru o astfel de coafura, rezumati-va la un permanent-doua pe an si, neaparat, folositi masti reparatorii. 3. Fara suvite si vopsea. Aceste doua proceduri sunt mai putin nocive decat decolorarea si permanentul, dar nici ele nu raman fara consecinte. Si acestea pot dauna structurii parului, facandu-l sa se usuce si sa se despice la varfuri. „Daca sunteti sensibili la una dintre substantele din vopsea, puteti face o dermatita de contact, afectiune dermatologica greu de tratat“, atrage atentia medicul Costin Caruntu. Pentru ca veti fi nevoiti sa vopsiti parul tot timpul pentru a masca radacinile, firul va ceda in cele din urma si isi va pierde prospetimea si luciul natural, scrie EvZ.

Implantul dentar care poate rezista toata viata Medicii stomatologi precizeaza ca implatul dentar este cea mai sigura refacere a unui dinte, pentru ca acesta procedura poate rezista toata viata. Mai mult, specialistii mentioneaza ca aceasta procedura nu afecteaza si structura celorlalti dinti. „Implantul dentar este un surub metalic care inlocuieste radacina unui dinte pierdut. Materialul din care este confectionat un implant este foarte important pentru succesul terapiei stomatologice. Titanul este un metal foarte bine tolerat de corpul uman, acesta este principalul material din care sunt confectionate implanturile, fiind biocompatibil. In ultimii ani, se incearca utilizarea unui alt metal biocompatibil si anume zirconiul, cu calitati mecanice si estetice deosebite, dar mai scump decat titanul”, spune prof. dr. Alexandru Bucur, seful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Specialistii precizeaza ca, pentru a se pune un implant, calitatea osului este foarte importanta, afirma Gandul.

Tratamentele spa te pregatesc de sarbatori Electrostimularea si tratamentele faciale sunt printre cele mai solicitate metode de ingrijire in perioada premergatoare Craciunului si Anului Nou. Centrele SPA sunt din ce in ce mai cautate in aceasta perioada. Fata de anii trecuti, cand nu cunosteau notiunea de SPA, romanii au invatat ce inseamna electrostimularea si termosauna, scrie Adevarul.

Nu este bine ca mancatul unui cheesburger cu sunca sa devina obisnuinta, ci mai degraba un moft ce trebuie satisfacut o data pe luna. Multe feluri de mancare pe baza de carne pot contine o garnitura, precum cartofii prajiti sau salata si pot fi destul de satioase. Un sos pentru paste poate avea 25% carne si 75% legume. Specialistii nutritionisti recomanda consumul de carne de vita in sange. Alte sugestii din partea medicului: carnea de porc sau de oaie trebuie consumata o data sau de doua ori pe saptamana, puiul sau curcanul, la fel, iar pestele sau fructele de mare, de trei sau de patru ori la fiecare sapte zile. Celor impatimiti dupa mancarurile cu carne cel mai greu le va fi sa reduca consumul lor la niveluri “normale”, afirma Libertatea.

Copiii nascuti toamna, predispusi la astm Copiii nascuti cu patru luni inainte de varful sezonului imbolnavirilor de raceala si gripa sunt cu 30% mai expusi riscului de a deveni astmatici, potrivit unui studiu publicat in „American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine”. „Toti bebelusii sunt expusi acestui risc, iar el poate fi prevenit”, a declarat Tina Hartert, directorul centrului Asthma Research din cadrul Universitatii Vanderbilt (SUA). Hartert a declarat ca medicii stiau de mult timp ca bebelusii nascuti in emisfera nordica in timpul toamnei prezinta un risc crescut de a deveni astmatici, dar acest studiu a fost primul care a descoperit o legatura clara intre aceasta tendinta si varful activitatii virale din lunile de iarna. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 95.000 de registre medicale apartinand bebelusilor si mamelor lor din statul american Tennessee, scrie Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro