Sari direct la conținut

Utile: Cum sa va protejati pielea de frig; Somnul insuficient, risc de cancer la san; Acupunctura, in pachetul decontat de Casa de Asigurari, iar Prazul vindeca inflamatiile cailor respiratorii

HotNews.ro

Protejati-va pielea de frig. Diferentele de temperatura agreseaza pielea. Trecerile de la cald la rece o predispun la uscare, riduri si o fac sa-si piarda elasticitatea. Trecerea de la temperaturi ridicate, cum sunt cele din casa sau de la birou, la unele mai scazute, de afara, usuca pielea si o face sa-si piarda elasticitatea si sa se rideze, va avertizeaza medicii dermatologi. Din cauza frigului, tenul gras devine normal, cel normal este mai sensibil, iar cel uscat se deshidrateaza mai mult. Folositi creme hidratante, adecvate tipului de ten, consumati alimente precum kiwi sau ciuperci, evitati zaharul si nu va expuneti prea mult timp luminii prea puternice sau prea slabe, scrie EVZ.

Somnul insuficient, risc de cancer la san. Ai prea multe de facut pentru a-ti permite „luxul” unui somn de opt ore? Atentie mare: medicii japonezi sustin ca femeile care se odihnesc insuficient (sase ore sau chiar mai putin pe noapte) prezinta cu peste 60% mai multe riscuri de a face cancer la san decat cele care dorm cat trebuie. Femeile care dorm mai putin de sase ore pe noapte pot face noduli. Cercetatorii considera ca intreruperea somnului afecteaza producerea melatoninei, un hormon care regleaza ceasul biologic al organismului si are un rol important in sistemul de aparare impotriva cancerului, anunat Libertatea.

12 remedii antiraceala. Parfumarea camerei cu uleiuri esentiale distruge microbii din aer. Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale, a facut o lista a celor mai bune remedii contra racelilor si gripelor. Acestea scurteaza perioadele de boala si severitatea simptomelor. 1. Incercati cu echinaceea. Echinaceea este un supliment care ajuta la intarirea sistemului imunitar si va poate ajuta sa contracarati raceala. Daca deja v-ati imbolnavit, planta va poate scurta numarul zilelor de „convalescenta“, informeaza EVZ.

Acupunctura, in pachetul decontat de Casa de Asigurari. Metoda are rezultate exceptionale in cazul durerilor de cap. Acupunctura poate fi folosita si ca anestezic, in stomatologie. Acupunctura amelioreaza durerile de orice fel, de la cele reumatice pana la simplele migrene, afirma medicii specialisti. Totodata, aceasta metoda trateaza insomniile, indigestiile si atacurile de panica, mentioneaza specialistii. „Acupunctura este un tratament eficient, mai ales in cazul durerilor reumatice, iar aceasta procedura duce la ameliorarea simptomelor. Nu pot spune ca aceasta metoda duce la vindecarea completa, dar am avut cazuri in care pacientii nu se puteau misca, iar dupa cateva sedinte, respectivele persoane au inceput sa se mobilizeze. Foarte importanta este si varsta pacientului, scrie Gandul.

Amigdalita si sforaitul se trateaza cu plasma. O noua tehnologie minim invaziva reduce cu mai mult de jumatate dimensiunea amigdalelor marite, in doar 20 de minute. Amigdalita cronica, polipii nazali si sforaitul se pot trata printr-o noua tehnologie care scade considerabil timpul de recuperare. Aceasta metoda se numeste tehnologie cu plasma sau coblatie si foloseste un aparat pe baza de radiofrecventa. In tara noastra, procedura este folosita in Bucuresti, din luna februarie a acestui an, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ si, din luna iunie, la spitalul privat Life Memorial Hospital, scrie Adevarul.

Prazul vindeca inflamatiile cailor respiratorii. Pentru ca are putine calorii, dar multe fibre alimentare, prazul, numit si ceapa blanda, este recomandat persoanelor care sufera de constipatie, balonari si dureri abdominale. In plus, decoctul de praz este foarte util in cazul inflamatiilor cailor respiratorii. Prazul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fibre alimentare. 100 g de praz contin 4-5 g fibre si numai 27 de calorii. Datorita fibrelor, prazul ajuta digestia si stimuleaza eliminarea toxinelor. Nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam atat partea alba a prazului, cat si cea verde, pentru ca exista diferente semnificative in compozitia lor. In partea alba se gasesc foarte multe glucide, care au proprietati diuretice, in timp ce frunzele contin alte fibre: celuloza si hemiceluloza, care se pastreaza si dupa prepararea termica a legumei, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro