Sari direct la conținut

Utile: Cum se comporta creierul cand asculta manele; 5 boli ignorate, dar periculoase; Dulciuri care nu ingrasa, iar Salile de sport cresc eficienta angajatilor

HotNews.ro

Slabesti dormind, daca sforai. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California persoanele care sforaie pot arde in timpul somnului pana la 2.000 de calorii. Specialistii au ajuns la concluzia ca o persoana care sforaie are un metabolism activ, ceea ce determina pierderea in greutate. Studiul, care a fost realizat pe un esantion de 200 de persoane a scos la iveala faptul ca sforaitul cu cat este mai zgomotos cu atat se ard mai multe calorii, scrie Libertatea.

5 boli ignorate, dar periculoase. Durerile cotului si cele abdominale sau diareea care nu trece ascund afectiuni ce se pot dovedi grave. Cotul tenismenului“ este o inflamatie la nivelul cotului care poate fi cauzata de un efort fizic pentru care nu sunteti antrenat, precum ridicarea unei greutati prea mari sau desfiletarea unui capac de borcan bine capsat. Majoritatea celor afectati vin tarziu la medic, iar tratamentele pe care si le-au aplicat acasa „dupa ureche“, precum masajul, le fac mai mult rau, noteaza EVZ.

Cum se comporta creierul cand asculta manele. Simfoniile lui Mozart impulsioneaza procesele imunitare si sunt receptionate 100% de creier. Manelele „ating” doar planul instinctual, nu si pe cel cognitiv. Muzica are cel mai bun efect terapeutic atunci cand ascultam ceea ce ne place. Stresul acumulat peste zi poate fi inlaturat cu ajutorul muzicii clasice, care reuseste sa activeze structurile anumitor zone din creier. „Muzica clasica inlatura stresul psihic cauzat de abundenta de informatii si solicitarea proceselor volitionale (care tin de vointa, n.n.) necesare unor decizii permanente in regim de criza de timp. Toate exemplele de stres care afecteaza prioritar emisfera cerebrala stanga sunt contrabalansate de activarea emisferei cerebrale drepte prin influenta artei, in special a muzicii”, sustine prof. univ. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, seful Catedrei de Psihologie Medicala si Psihosomatica a UMF Carol Davila din Bucuresti, citat de Gandul.

Dulciuri care nu ingrasa. Placinta cu mere, cozonacul simplu si tartele cu fructe sunt recomandate celor care tin la silueta. De Sarbatori, este greu sa rezistati tentatiei de a gusta dulciuri. Daca suferiti de vreo afectiune sau nu doriti sa va ingrasati, aflati ca exista si produse mai putin nocive. Nutritionistii recomanda prajiturile cu fructe, pe cele care contin multa faina si pe cele care au indulcitori, nu zahar. In loc de sucuri, sunt de preferat compoturile indulcite cu zaharina sau cele care contin doar zaharul din fructe, scrie EVZ.

Nu intrati cu datorii in noul an. Daca ati avut un an 2008 mai putin bun si va doriti un 2009 de care sa va aduceti aminte in cel mai placut mod, ar fi bine sa va ganditi mai mult la bani. La cei pe care ii datorati altora. Radu Opaina, presedintele FAPR, va sfatuieste sa nu-l asteptati pe 2009 cu lista de datorii prea incarcata. Acum la sfarsit de an este bine sa facem o analiza a rezultatelor si sa incercam sa intram in 2009 mai optimisti, astfel incat calitatea vietii de la bloc sa creasca, noteaza Click.

Salile de sport cresc eficienta angajatilor. Angajatii care fac exercitii fizice la serviciu sunt mai productivi, mai fericiti, mai eficienti si mai calmi, arata un studiu realizat la Universitatea din Bristol, Marea Britanie. In cazul celor 200 de angajati care s-au oferit sa participe la acest experiment, s-a observat ca activitatea fizica moderata la locul de munca le imbunatateste puterea de concentrare, le stimuleaza capacitatea de a gasi solutii si ii face mai calmi, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro