Sari direct la conținut

Utile: Cum va puteti ajuta copii sa scape de ticuri; Trezirea din anestezie generala, in numai 3 minute; Untul topit ne protejează inima; Ce inghetata este mai sanatoasa

HotNews.ro

Cum va puteti ajuta copiii sa scape de ticuri. Nu va ironizati micutii, nu ii certati si nu-i fortati sa renunte. Mai bine acordati-le atentie si cereti sfatul unui psihoterapeut. Pe la varsta de 2 ani, David se balbaia. Acum, cand a implinit 4 ani, a capatat un alt tic: isi lasa capul pe umarul drept, apoi duce barbia in piept. Face asa de cateva ori pe zi. Familia nu intelege ce se intampla cu el, atat timp cat ii ofera ce-si doreste. „Este istet, merge la gradinita, creste alaturi de ambii parinti. Nu inteleg de unde i-a aparut acest tic”, marturiseste ingrijorata Daniela, mama baiatului, scrie EVZ.

Fructele de padure combat imbatranirea. Capsunile, zmeura si celelalte fructe de padure sunt bogate in bioflavonide antioxidante, care au proprietati tonice, antibacterine, anticanceroase si de combatere a imbatranirii, spun medicii nutritionisti. „Bioflavonidele intaresc peretele arterial si previn formarea varicelor, scad inflamatia de poliartrita reumatoida si riscul bolilor cardiace”, explica dr. Mihaela Bilic, scrie Gandul.

Ce inghetata este mai sanatoasa. Specialistii spun ca inghetata la cornet este mai buna decat cea pe bat, plina de coloranti. Nu peste mult timp, cand temperaturile o vor lua razna, consumul de inghetata va creste. Ingrasa tare, dar nu la fel de mult ca prajiturile cu crema. Este cel mai delicios si cel mai dorit desert din timpul verii, dar nu intotdeauna si cel mai sanatos, scrie EVZ.

Trezirea din anestezie generala, in numai 3 minute. Un nou produs care imbunatateste calitatea si siguranta anesteziei in cazul persoanelor operate a fost lansat in Romania, sambata, in cadrul celui de-al 35-lea Congres national al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) cu participare internationala, care s-a desfasurat la Sinaia. „Am testat si noi acest medicament pe circa 10 pacienti si rezultatele sunt extraordinare. Reversia se face mult mai rapid, in trei minute, fata de o jumatate de ora cat este necesar cu substantele folosite pana acum. Acest produs are, practic, o actiune de 18 ori mai rapida decat alte terapii pe care le utilizam pana acum. In plus, datorita noului mecanism de actiune, acest medicament practic nu are efecte secundare, asa cum aveau celelalte droguri utilizate pana acum”, afirma presedintele SRATI, prof. univ. dr. Serban Marinescu, noteaza Gandul.

Diabetul incepe sa atace inca de la 20 de ani. Tot mai multi tineri romani sunt depistati cu diabet zaharat de tip 2. Specialistii sustin ca numarul tinerilor cu diabet va creste cu aproape 50 la suta pana in anul 2035. Obezitatea este principala cauza a aparitiei acestei afectiuni. Desi in trecut era considerata o boala a persoanelor trecute de 50 de ani, diabetul zaharat noninsulinodependent face tot mai multe victime in randul celor cu varste intre 20 si 40 de ani. „Si mai grav este faptul ca multe persoane cu varste pana in 50 de ani se incadreaza in categoria cu un risc crescut de a dezvolta boala la un moment dat in viata”, spune Catalina Bega, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, scrie Adevarul.

Uite ce-ti face stresul. Corpul uman este pregatit sa faca fata stresului pe termen scurt, dar daca aceasta stare de alerta se mentine pentru o perioada lunga, il face vulnerabil in fata unor probleme serioase de sanatate. Potrivit sefului Clinicii Puls, dr. Laurentiu Luca, supararile afecteaza inima, sistemul muscular, digestia, sistemul respirator si cel nervos, lasand urme adanci nu doar in organism, ci si pe chipul nostru, scrie Libertatea.

Untul topit ne protejează inima. In medicina traditionala indiana, acest produs este nelipsit. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, ne vorbeste astazi despre beneficiile pentru sanatate ale unui ingredient de baza in medicina traditionala indiana, untul clarificat. Untul este un produs natural, obtinut din lapte nefiert, care contine, prin urmare, numeroase enzime, vitamine si microelemente. Lipidele din unt sunt nedegradate, fiind compatibile cu necesitatile organismului, scrie Clicksanatate.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro