Sari direct la conținut

Utile: Femeile simt durerea mai intens decat barbatii; Cum sa slabesti dupa ce ai nascut; Cum sa spunem stop cartofilor prajiti; Aveti surori fertile dupa varsta de 45 de ani? Aveti sanse sa traiti mai mult

HotNews.ro

Romanii fug de stomatolog. Clientii cabinetelor stomatologice sunt cu 10 la suta mai putini fata de anul trecut, spun dentistii.Pacientii care aleg sa mearga la stomatolog prefera sa isi rezolve doar problemele stringente. Medicii spun ca motivul scaderii numarului pacientilor este criza financiara, si nu o buna sanatate orala a romanilor, scrie Adevarul.

Ce carne e mai buna: rosie, alba sau neagra. Proteinele sunt substante de baza in alimentatie, deoarece intra in componenta musculaturii si constituie un element necesar pentru mentinerea imunitatii. Dupa varsta de 40 de ani, cand incetineste metabolismul, trebuie insa redus consumul de carne grasa. Specificul carnurilor rosii este continutul ridicat de fier, mineral esential pentru anemici. Carnea de vita este considerata cea mai nutritiva, urmeaza cea de porc, iar ultima este carnea de miel, care e si cea mai grasa, scrie EvZ.

Un nutritionist francez ne invata cum sa spunem stop cartofilor prajiti. Spuma de ciocolata, vinetele gratinate si musacaua se numara printre retetele recomandate de dieta Montignac, un regim alcatuit de celebrul nutritionist francez Michel Montignac. „Ambitia cartii («Mananc, slabesc si ma mentin cu dieta Montignac» – n.r.) este de a ajuta cititorii sa descopere ca pot manca mai bine, facand alegerile alimentare potrivite, nu numai pentru a deveni mai supli, dar mai ales pentru a regasi acel nivel de sanatate satisfacator, pe care sa-l pastreze pentru totdeauna”, a afirmat, ieri, Michel Montignac, la un seminar pe tema nutritiei, care s-a desfasurat la Bucuresti, scrie Gandul.

Aveti surori fertile dupa varsta de 45 de ani? Aveti sanse sa traiti mai mult. Ken R. Smith, specialist in demografie la University of Utah, Statele Unite, a coordonat un studiu care confirma ca femeile care nasc si dupa ce au implinit varsta de 45 de ani traiesc mai mult decat femeile care au nascut ultimul copil cand erau mai tinere. Din studiu rezulta si ca fratii femeilor din prima categorie mentionata tind de asemenea sa traiasca mai mult. Concluzia ar fi ca aceleasi gene stimuleaza atat fertilitatea prelungita a femeilor cat si longevitatea superioara a ambelor sexe, scrie Romania libera.

Exfoliere, baie de abur si lamaie – ideale pentru tenul acneic. Praful si impuritatile distrug primul strat al dermei. Toate acestea, combinate cu ingrijirea neadecvata a tenului, pot duce la aparitia acneei, mai ales in cazul persoanelor cu ten gras, spun dermatologii. Specialistii completeaza ca acneea este o afectiune comuna, partial determinata genetic, care apare mai ales in perioada pubertatii. Aparitia acesteia poate fi influentata de mai multi factori, printre care hipersecretia sau dezechilibrul hormonal. Cele mai predispuse zone ale pielii sunt fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile acestea sunt extrem de rare, scrieGandul.

Cum sa slabesti dupa ce ai nascut. Venirea pe lume a unui copil schimba mult stilul de viata al cuplului. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari dorinte ale tinerelor mame este aceea de a scapa cat mai repede de kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Insa, orice femeie care vrea sa recurga la exercitii fizice sau diete pentru a reveni la dimensiunile pe care le avea inainte de a naste ar trebui sa consulte mai intai un medic, scrie EvZ.

Femeile simt durerea mai intens decat barbatii. Femeile sunt mai longevive decat barbatii, insa problemele lor de sanatate la varste inaintate sunt mai numeroase comparativ cu cele ale partenerilor de viata, sustin specialistii. Un studiu recent realizat la Centrul Medical Universitar Duke din SUA, in cadrul caruia au fost monitorizate 5.900 de persoane de peste 65 de ani, a scos la iveala faptul ca femeile se confrunta cu dureri mai intense si mai frecvente decat reprezentantii sexului opus, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro