Sari direct la conținut

Utile: Iti poti educa seful; Sedentarismul tampeste; Tetrisul sterge amintirile urate; Cum va incalziti daca ati stat in ger

HotNews.ro

Cum va incalziti daca ati stat in ger. Reincalzirea organismului trebuie sa se faca treptat, sustin medicii. Daca ati stat in frig mult timp si vreti sa va incalziti, nu va grabiti sa faceti un dus fierbinte si nici sa beti bauturi fierbinti. Mainile si picioarele inghetate trebuie tinute mai intai in apa rece si aveti grija ca temperatura acesteia sa creasca progresiv. Daca va este foarte frig, faceti un dus cu apa calduta si apoi cu apa din ce in ce mai calda. Daca beti mai intai un ceai fierbinte, centrii termoreglatori pot sa paralizeze, scrie EvZ.

Unu din trei adolescenti bea de frica scolii. Unu din trei adolescenti devine dependent de alcool sau stupefiante pentru a face fata stresului de la scoala, sustin cercetatorii de la Societatea Britanica de Psihologie. Studiul a fost realizat pe un esantion de 200 de adolescenti a caror medie de varsta era 16 ani. Specialistii i-au pus pe tineri sa completeze un chestionar despre activitatile lor extrascolare. Majoritatea elevilor au spus ca in timpul liber prefera sa asculte muzica, sa se uite la televizor sau sa practice diferite sporturi. Mai mult, tinerii au precizat ca astfel de activitati au scopul de a-i detensiona de stresul de la scoala. 30 la suta dintre elevi au mentionat, insa, ca prefera sa consume bauturi alcoolice, 16 la suta fumeaza, iar sase la suta consuma droguri, scrie Gandul.

Tetrisul sterge amintirile urate. Jucat in primele minute de la suferirea unei traume, Tetrisul, popular in urma cu cativa ani, ajuta creierul sa uite mai usor prin ce-a trecut, contribuind la vindecarea simptomelor post-traumatice. In urma unui studiu, psihologii de la Univesritatea Oxford au concluzionat ca exista o „fereastra” de sase ore, incepand de la momentul producerii traumei, in care, daca se actioneaza, unele dintre amintirile neplacute pot fi sterse”, scrie Romania libera.

Iti poti educa seful! Fiecare angajat poate sa ajusteze comportamentul superiorului, cu conditia sa fie constient ca trebuie mai intai sa-si indeplineasca propriile sarcini de serviciu si sa nu aiba iesiri necontrolate. Multi simt uneori ca, daca si-ar concedia seful, ar trai cea mai placuta senzatie. Exista si solutii mai simple.Exista cateva trucuri care se pot dovedi extrem de utile. De pilda, angajatul trebuie sa isi dea seama in ce fel ii place superiorului sa primeasca informatiile, scrie Adevarul.

Sedentarismul tampeste. Medicii specialisti avertizeaza ca persoanele sedentare isi pot periclita activitatea creierului. „Sedentarismul este dezavantajos pentru minte. La persoanele care nu obisnuiesc sa practice o activitate fizica, se vor realiza doar anumite conexiuni in creier, si nu toate, asa cum este normal. Astfel, oamenii sedentari vor deveni mai putin activi cerebral”, atentioneaza prof. univ. dr. Eduard Apetrei, sef sectie Cardiologie la Institutul Clinic Fundeni din Capitala. Specialistii au atentionat de-a lungul timpului ca lipsa activitatii fizice are efecte distructive majore asupra sanatatii noastre, insa medicii sunt de parere ca oamenii nu sunt convinsi de acest lucru, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro