Sari direct la conținut

Utile: Splinuta alunga pesimismul; Osteoporoza, detectata in cateva minute; Sedentarismul duce la aparitia astmului; Vaccin ce conduce la imunizarea imediata a organismului

HotNews.ro

Splinuţa alungă pesimismul. Splinuţa, numită în limbaj popular şi floare-boierească, este remediu în numeroase afecţiuni: infecţii urinare, enterocolite, stres, diaree, litiază renală, gută sau hepatită cronică. Planta conţine acid salicilic, saponine, tanin şi ulei eteric. O cură cu ceai de splinuţă tratează afecţiunile renale. De asemenea, infuzia din această plantă are efect calmant în tulburările psihice. Cura cu infuzie de splinuţă se poate repeta regulat. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de plantă şi 250 ml de apă, scrie Adevarul.

Vaccin ce conduce la imunizarea imediata a organismului. Cercetatorii americani au pus la punct o noua metoda de vaccinare, care permite imunizarea imediata a organismului impotriva unei game variate de boli, potrivit unui studiu recent publicat in revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) si citat de Mediafax. Aceasta noua metoda de vaccinare ar putea fi folosita pentru a obtine o protectie instantanee a organismului uman impotriva diverselor maladii provocate de virusuri, bacterii, toxine sau chiar impotriva celulelor canceroase, potrivit autorilor studiului, scrie Romania Libera.

Osteoporoza, detectată în câteva minute. Afecţiunea, întâlnită la fumători şi la subponderali, poate fi depistată cu iradiere minimă. Deşi osteoporoza (pierderea masei osoase) este des întâlnită la femeile care au intrat la menopauză, şi fumătorii ori alcoolicii au un risc ridicat de a face boala. Măsurarea densităţii osoase se poate realiza prin mai multe metode, cea mai uzuală fiind absorbtiometria cu fascicul dual de raze X – DEXA, scrie Adevarul.

Sedentarismul duce la apariţia astmului. Copiii care îşi petrec mai puţin de două ore în aer liber şi preferă să se uite la televizor sau să se joace la calculator au un risc dublu de a se îmbolnăvi de astm, susţin cercetătorii britanici de la Universitatea Glasgow. Oamenii de ştiinţă au studiat fişele medicale a peste 3.000 de persoane născute în anul 1990, care în jurul vârstei de 11 ani erau bolnave de astm. Specialiştii i-au chemat pe subiecţi pentru a le pune diferite întrebări legate de mediul în care îşi desfăşurau activităţile. Singurul lucru constatat în urma interogatoriului a fost că aproximativ 90 la sută dintre subiecţi îşi petreceau majoritatea timpului liber jucându-se cu prietenii în casă, uitându-se la televizor sau jucându-se la calculator, scrie Gandul.

3 masti naturale simple pentru ingrijirea parului. Parul este expus factorilor nocivi din mediu indiferent daca ne aflam in incaperi sau in aer liber. Diversi factori fizici (temperaturi joase sau ridicate, soarele, placa de intindere a parului sau ondulatorul), chimici (produsele de ingrjire de proasta calitate sau folosite excesiv, produsele inadecvate tipului de par, aburii, vopseaua de par, praful etc), toate acestea agreseaza firul de par. Potrivit Health, in degradarea structurii parului intervin si factorii biologici: functia glandelor sebacee de la nivelul scalpului, circulatia scalpului, nutritia locala si sistemica, factori hormonali, genetici, diverse carente vitaminice, unele afectiuni etc, scrie Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro