Sari direct la conținut

Utile: Unul din 10 barbati sufera de disfunctie erectila; Prazul, dusmanul colesterolului; Sportul ajuta gravidele sa renunte la fumat, iar grasimile animale nu sunt daunatoare

HotNews.ro

Unul din 10 barbati sufera de disfunctie erectila. Unul din zece barbati din Europa sufera de disfunctie erectila, dar, in realitate, numarul acestora este mult mai mare, apreciaza specialistii. „In comparatie cu anul 1995, se remarca o dublare a pacientilor suferinzi de disfunctie erectila, desi multi barbati nu marturisesc aceasta suferinta. Conform estimarilor, in 2025, 42 de milioane de barbati europeni vor fi afectati de aceasta boala, iar prevalenta va creste la 322 de milioane de subiecti pe mapamond”, a declarat, ieri, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, citat de Gandul.

Prazul, dusmanul colesterolului. Prazul este un bun remediu pentru faringita, tuse si raguseala de sezon. Din compozitia acestei plante fac parte elemente nutritive cu proprietati vindecatoare: vitamine (A, C, complexul B), hidrati de carbon, minerale si oligoelemente (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, siliciu). Datorita proprietatilor diuretice, Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda terapia cu praz bolnavilor cardiaci, renali, hepatici si reumatici. Prazul diminueaza colesterolul si elimina apa in surplus din tesuturi, relateaza Adevarul.

Sportul ajuta gravidele sa renunte la fumat. Femeile gravide pot renunta la fumat cu ajutorul exercitiilor fizice. Potrivit rezultatelor unor studii realizate in Marea Britanie, un sfert din viitoarele mame care fac sport in timpul sarcinii reusesc sa renunte la acest viciu. Pentru a stabili cum pot renunta femeile gravide la fumat, britanicii au efectuat o serie de studii, la care au participat femei cu varsta de peste 18 ani, care fumau cel putin o tigara pe zi si care se aflau in primele 12 – 20 de saptamani de sar­cina. „Cerce­tarile noas­tre sugerea­za ca activitatea fizica este eficienta si accep­tabila, in ceea ce priveste renun­tarea la fumat in timpul sar­cinii”, a declarat profesorul Mi­chael Ussher, de la St. Geor­­ge’s University, din Lon­dra, unul dintre autorii cerc­e­tarilor, informeaza Libertatea.

Intinerire prin propria grasime! O noua procedura medicala te poate intineri chiar si cu 15 ani. Procedurile clasice de chirurgie plastica erau considerate, pana de curand, metode tipice in lupta cu anii pentru starurile de la Hollywood. Printre cele mai intalnite metode figurau liftingul facial si blefaroplastia (procedura de chirurgie plastica prin care se indeparteaza excesul de tegument si grasime care formeaza “pungile” si ridurile pleoapelor). Acum, insa, vedetele apeleaza tot mai des la New Cosmetic Surgery pentru a-si intineri aspectul fetei si al corpului, noteaza Mediafax. In acest mod, schimbarile provocate de imbatranire sunt tratate prin folosirea propriei grasimi, imbogatita cu ajutorul celulelor stem, informeaza Adevarul.

Va chinuie reumatismul? Durerile apar in sezonul rece si pot trece cu ajutorul produselor naturiste. Pentru multe persoane trecute de prima jumatate a vietii, apropierea sezonului rece inseamna si revenirea durerilor reumatice. Daca vreti sa scapati de acestea, trebuie sa va schimbati dieta si puteti apela la ajutorul produselor naturiste. Termenul „reumatism” semnifica o ade­­­varata paleta de afec­tiu­ni ce perturba buna functionare a ar­ti­cula­tiilor, in special, dar si a altor or­gane si tesuturi. Ast­fel, exista reu­ma­tis­me­le inflamato­rii care se refera la afectiuni­le localizate la ni­velul articulatiilor (spon­di­lita anchi­lo­zan­­ta, reu­matismul ar­­ti­cular, abarticular si poliartrita reumatoida) si reumatismele de­ge­ne­rative, care in­sea­m­na imbolnavirea cro­­nica a articulatiilor (spondiloze si artro­ze). Acestea apar, de re­gula, in a doua ju­ma­tate a vietii. Daca va confruntati cu aceste probleme, re­­­duceti, pe cat posibil, consumul de car­ne. Mancati in schimb peste gras, con­sumati sucuri proas­­­­­­­pete de pere, var­za sau do­vleac. Pro­­­­­­­dusele natu­riste va pot fi si ele de ajutor, informeaza Libertatea.

Un pas urias in lupta pentru combaterea cancerului. Cercetatorii au decodat in premiera intregul genom al unui bolnav de cancer, identificand o serie de gene care nu erau corelate in trecut cu tipul de cancer care afecteaza limfocitele. Cercetatorii de la Scoala de Medicina din Washington University, St. Louis, au declarat ca aceasta descoperire reprezinta o noua abordare a geneticii in lupta impotriva cancerului si deschide noi perspective in vederea conceperii de tratamente mai eficiente. Pacientul a fost o femeie in varsta de 50 de ani, care a decedat la 23 de luni dupa ce a fost diagnosticata cu leucemie mieloida, potrivit declaratiei lui Timothy Ley, coordonatorul echipei de cercetatori, informeaza Romania Libera.

Grasimile animale nu sunt daunatoare! Recomandarea de a reduce concentratia colesterolului din sange ca si aportul de grasimi ar trebui revizuita. Studii de ultima ora arata ca forma normala a colesterolului, colesterolul redus, nu reprezinta un factor de risc pentru bolile cardiovasculare asa cum se credea pana nu demult, iar grasimile saturate din dieta ar putea fi chiar bune daca se consuma cu grasimi nemodificate prin procesul de gatire. Grasimile sanatoase pot fi grasimi saturate cum sunt cele din lactatele precum untul si smantana, dar si grasimi nesaturate care nu au fost modificate prin gatirea la temperaturi ridicate sau prin atacul radicalilor liberi (acizi grasi de tip Omega 3 si 6 din peste gras, seminte de in, nuci). Consumul acestor grasimi contribuie la mentinerea nivelului de colesterol sanatos ce reprezinta 50% din membranele celulare si este cel mai important component din structura creierului, scrie Gandul.

Soia, benefica persoanelor care au suferit accidente cerebrale. Izoflavonoidele, substante care se gasesc in soia, pot imbunatati circulatia arteriala, in cazul pacientilor care au suferit accidente cerebrale. Aceasta este concluzia unor cercetatori chinezi, in urma unui studiu efectuat pe 102 persoane. „Aceste descoperiri pot avea implicatii im­portante pentru utilizarea izoflavonoidelor ca tratament preventiv in cazul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, completandu-l pe cel conventional”, au spus cercetatorii, relateaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro