Sari direct la conținut

VIDEO Un nou atac cu cuțitul la Sydney, al treilea în acest an. Patru persoane au fost rănite

HotNews.ro
VIDEO Un nou atac cu cuțitul la Sydney, al treilea în acest an. Patru persoane au fost rănite
Polițiști australieni la Sydney Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Patru persoane, printre care și un polițist, au fost rănite într-un atac prin înjunghiere care a avut loc, duminică, la Sydney, ultimul dintr-o serie de agresiuni similare care au avut loc în acest an în cel mai mare oraș din Australia, informează Reuters.

Un bărbat care fugise de la locul faptei a fost reținut ulterior, a anunțat poliția. Nu mai există o amenințare în curs pentru populația din Sydney, a anunțat Yasmin Catley, șefa poliției din statul New South Wales.

Poliția a previzat că nimeni nu a fost ucis în atac, care se pare că a fost rezultat unui conflict spontan apărut după ciocnire a două autovehicules în suburbia sudică Engadine.

Atacatorul „era înarmat cu ceea ce credem să fi fost un cutter”, a declarat superintendentul de poliție Donald Faulds, într-o conferință de presă.

Imaginile filmate din aer de către Australian Broadcasting Corp arată două mașini lovite, într-un perimetru delimitat de poliție.

Sydney, un oraș cu 5.000.000 de locuitori, se confruntă cu o creștere a atacurilor cu cuțitul în acest an, ceea ce a determinat guvernul din New South Wales să înăsprească legile privind armele albe. Parlamentul statului a adoptat o lege în iunie prin care poliția a primit scannere de detectare a metalelor cu care pot verifica persoanele fără mandat în centrele comerciale, arenele sportive și stațiile de transport în comun.

În aprilie, șase persoane au fost ucise și 12 rănite într-un atac cu cuțitul care a avut loc la un mall în zona Bondi din Sydney. Cinci dintre cele șase victime ucise erau femei, iar printre persoanele rănite a fost și un bebeluș de nouă luni. Atacatorul a fost împușcat de un ofițer de poliție.

După numai trei zile, un episcop al Bisericii Asiriene; Mar Mari Emmanuel, a fost atacat cu cuțitul în timpul liturghiei de un tânăr musulman, astfel că incidentul a fost catalogat ca incident terorist.

INTERVIURILE HotNews.ro